Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Rizses "hús"gombóc tejszínes sárgabab szósszal, olajban pácolt gombával

Rizses "hús"gombóc tejszínes sárgabab szósszal, olajban pácolt gombával
Előkészítés: 50 percSütés: 15 perc Összesen: 65 perc
Hozzávalók 4 fő részére:
Laktózmentes Gluténmentes Cukormentes
  • 1 csomag szójagranulátum
  • 1 fej hagyma
  • Kevés olaj
  • Só, bors, pirospaprika
  • Majoranna, petrezselyem
  • Fokhagyma
  • 1 doboz zabtejszín
  • 1 csomag rizs
  • Fél bögre Aby's Csíráztatott Zabpehely  Kosárba
  • Sárgabab
  • Gomba

Elkészítés:

A szóját áztasd be, majd nyomkodd ki belőle a vizet. A hagymát vágd apróra, dinszteld meg kevés olajon, majd tedd hozzá a szóját. Add hozzá a fűszereket és pirítsd meg. Öntsd bele a zabtejszínt, majd tedd hozzá a rizst, vizet és főzd puhára. Mielőtt gombócokat formázol belőle, tegyél hozzá zabpelyhet és 30 percet hagyd állni.
A sárgababot kevés babérleveles fokhagymás vízben főzd meg, turmixold le, tegyél hozzá zabtejszínt, sót, borsot és tálaláskor öntsd le vele a rizsgombócokat. Párolt gombával díszítsd.