Életmód

A köles, a lenmag és a kendermag jótékony hatásai

A szív és érrendszeri betegségek és a megelőzés

10 tipp a biztos fogyásért

Így légy egészségesebb és védd az immunrendszered!

Mit egyen gyermekünk az iskolában?

A bio élelmiszer egészségesebb?

5 érv a tönkölytészta mellett

Vegán fehérje szuper trió: kender, borsó és rizs

Diétás nassolnivalók

Töltsd fel magad!
A lakosság több, mint fele panaszkodik tavasszal különösen eluralkodó fáradtságról. Erre a jelenségre szinte az összes nyelvben van kifejezés (német: Frühlingsmüdigkeit, angol: spring fatigue), mégis kevés róla a szakirodalom
Ekkor jellemzőbb a hangulatváltozás, lehangoltság és a rosszkedv.
Némelyik feltételezés szerint ennek az oka csupán az, hogy ilyenkor a zöldség és a gyümölcs kisebb arányban kerül a tányérra. Azt is mondják, hogy a nap sugarai által adott D-Vitamin is kevésbé jut el hozzánk. Néhol olvashatunk még okként a hormonháztartásunkban végbemenő változásokról. Ugyanis télen, amikor rövidebben a nappalok, megnövekedik az alvásigényünk. Amikor azonban tavasszal újra megjelenik a napfény egy kisebb zavar keletkezik az alvás-ébrenlét bioritmusunkban.