Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Meggyes-csokis babka

Meggyes-csokis babka
Előkészítés: 80 percSütés: 50 perc Összesen: 130 perc
Hozzávalók:
Laktózmentes Gluténmentes Tojásmentes Cukormentes
  • 40 dkg Aby's általános Gluténmentes Lisztkeverék  Kosárba
  • 1 cs porélesztő
  • 5 dkg margarin
  • 2 ek édesítő (1:4)
  • kb. 2,5 dl rizstej

Töltelék:

  • 45 dkg meggy
  • 10 dkg mentes csokoládé darabolva
  • + növényi tejszín a tetejére

Elkészítés:

  1. A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól összedolgozzuk.
  2. A barna rizsliszttel megszórt sütőlapon átgyúrjuk és kinyújtjuk.
  3. Beletesszük a meggyet és a csokidarabokat, majd feltekerjük.
  4. Középen bevágjuk végig, majd egymásba tekerjük.
  5. Vékonyan kiolajozott kenyérformába tesszük, tetejét növényi tejszínnel vékonyan lekenjük.
  6. 50 fokos sütőben kb. 1 órát kelesztjük, majd 180 fokos sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük.

Jó étvágyat hozzá! smiley

A szuper receptet köszönjük Mona Konyhájának!
Kövesd oldalát te is szuper gluténmentes, vegán és mindenmentes receptekért, melyekhez az Aby's egészségtudatos termékeit is felhasználja!

Tartalomhoz tartozó címkék: édesség gluténmentes lenmag recept