Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Gluténmentes fánk receptek

Gluténmentes fánk receptek

Itt a farsang, és hamarosan jön a tavasz is, ilyenkor pedig előszeretettel fogyasztjuk egyik kedvenc finomságunkat, a fánkot. Most két klasszikus, a csörögefánk és a farsangi fánk receptjével készültünk nektek, amelyeket könnyedén és gluténmentesen készíthettek el az Aby's általános gluténmentes lisztkeverék segítségével!

Gluténmentes csörögefánk

Ez a gluténmentes csörögefánk különleges formájával kis plusz játékosságot kölcsönözhet a farsangi időszakba, ráadásul elkészítése jóval egyszerűbb, mint a klasszikus szalagos fánké. Tégy egy próbát az alábbi receptünkkel:

Hozzávalók:

  • 30 dkg Aby's általános gluténmentes lisztkeverék  Kosárba
  • 2 db tojás
  • 1 cs. sütőpor
  • 2 ek. édesítő (1:4)
  • 1 csipet só
  • kb. 1-1,5 dl rizstej
  • + liszt a nyújtáshoz
  • + olaj a sütéshez

A gluténmentes csörögefánk elkészítéséhez a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojást és a rizstejet, és jól eldolgozzuk. A gluténmentes fánk tésztáját lisztezett lapon kinyújtjuk, és téglalap alakokat vágunk belőle. A közepét bevágjuk, majd ezen az egyik oldalt átdugjuk. Az így kapott tésztákat forró olajban kisütjük.

Az elkészült gluténmentes csörögefánkok

 

Gluténmentes farsangi fánk

Ha a klasszikus vonalat képviseled a fánkok terén, természetesen akkor is van számodra receptünk! Nem telhet el farsang gluténmentes szalagos fánk nélkül, az Aby’s segítségével pedig mindenki számára élvezhető lesz ez a finomság.

Hozzávalók:

  • 25 dkg Aby's általános gluténmentes lisztkeverék  Kosárba
  • 2 db tojássárgája
  • 8 dkg margarin (olvasztott)
  • 1,5 ek. édesítő (1:4 arányú)
  • 4 g porélesztő
  • 1 dl rizstej
  • + sárgabarack lekvár
  • + olaj a sütéshez
  • + rizsliszt a nyújtáshoz

A gluténmentes farsangi fánk elkészítésének első lépéseként mérjük ki egy tálba a lisztet. Hozzáadjuk a tojássárgáját, margarint, édesítőt, és elkeverjük. Langyos rizstejben feloldjuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a lisztes keverékhez és jó alaposan kidolgozzuk (ezt végezhetjük robotgép dagasztófejével is). Ezután a gluténmentes szalagos fánk tésztáját letakarjuk és egy órán át meleg helyen kelesztjük. A megkelt tésztát rizslisztes lapon kinyújtjuk ujjnyi vastagra, majd kiszaggatjuk. A korongok közepébe ujjunk segítségével mélyedést nyomunk, majd forró olajban kisütjük a fánkokat. A frissen sült fánkokat helyezzük papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsepegjen róluk. A kész gluténmentes farsangi fánkok közepére kanalazzunk lekvárt, és hintsük meg porcukorral.

Gluténmentes farsangi fánk

 

A szuper recepteket köszönjük Mona Konyhájának!
Kövesd oldalát te is szuper gluténmentes, vegán és mindenmentes receptekért, melyekhez az Aby's egészségtudatos termékeit is felhasználja!