Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Méteres

Méteres
Előkészítés: 50 percSütés: 50 perc Összesen: 100 perc
Hozzávalók:
Laktózmentes Gluténmentes Tojásmentes Cukormentes
  • 35 dkg Aby's általános Gluténmentes Lisztkeverék  Kosárba
  • 4 dl víz
  • 1 ek citromlé
  • 0,6 dl olaj
  • 1 cs sütőpor
  • 5 dkg édesítő (1:4)
  • + 2 ek holland kakaópor
  • + 1 dkg édesítő
  • + 4-5 ek növényi tej

Töltelék:

  • 1 cs vaníliás pudingpor – édesítő ízlés szerint – 2,5 dl növényi tej
  • 1 cs epres pudingpor – édesítő ízlés szerint – 2,5 dl növényi tej
  • + olvasztott mentes csokoládé a tetejére

Elkészítés:

A piskóta alapanyagait alaposan kikeverjük. Egy kenyérformát kibélelünk sütőpapírral, majd a tészta egyik felét beletesszük, a másik felébe belekeverjük a kakaóport, édesítőt és növényi tejet, elkeverjük, majd a formába öntjük. Villával húzkodunk bele néhány csíkot, hogy mintás legyen. 180 fokos sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük. Közben a pudingokat megfőzzük. Ha megsült és kihűlt a piskóta, felszeleteljük. Majd felváltva rétegezzük a pudinggal a szeleteket. Folpackba csomagoljuk, majd a hűtőben 3-4 órát pihentetjük. Végül csokival borítjuk, majd hagyjuk, hogy megdermedjen rajta.

A szuper receptet köszönjük Mona Konyhájának!
Kövesd oldalát te is szuper gluténmentes, vegán és mindenmentes receptekért, melyekhez az Aby's egészségtudatos termékeit is felhasználja!

Tartalomhoz tartozó címkék: édesség gluténmentes lenmag recept