Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Bejgli

Bejgli
Előkészítés: 80 percSütés: 30 perc Összesen: 110 perc
Hozzávalók 2 személyre:
Laktózmentes Gluténmentes Cukormentes
  • 25 dkg Aby's általános Gluténmentes Lisztkeverék  Kosárba
  • 1 db tojássárgája
  • 1 ek édesítő (1:4)
  • 4 g porélesztő
  • 12,5 dkg zsír – puha
  • kb 6-8 ek rizstej
  • + töltelék: 12 dkg mák darálva, édesítve, és annyi rizstejjel elkeverve, hogy kenhető legyen
  • + 1 db tojásfehérje

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy nagy tálba tesszük és elkeverjük. Hozzáadjuk a tojássárgáját, elkeverjük, majd hozzáadjuk a zsírt, és jól összedolgozzuk. Lassan adagoljuk bele a rizstejet, ahogy szükséges. Majd meleg helyen 1 órát pihentetjük. Ezután rizslisztes lapon átdolgozzuk, kinyújtjuk. Megkenjük a kikevert töltelékkel, két szélét behajtjuk, majd feltekerjük. Sütőpapíros tepsire tesszük, hagyjuk 30 percet pihenni letakarva. Végül kenjük meg tojásfehérjével, megszurkáljuk és 180 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.

Tartalomhoz tartozó címkék: édesség gluténmentes recept