Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Abys

Az Aby’sNaturalFood-ról

Aby’sNaturalFood

A kizárólag gluténmentes alapanyagokat feldolgozó Omega Bázis Kft. 2011-ben alakult a Nord (korábban Forest) cégcsoport tagjaként. 2016 januárjában új telephelyre költöztünk, ahol a legmodernebb körülmények között gyártjuk termékeinket.Választékunkban bio, csíráztatott, olajos és egyéb magvakat dolgozunk fel különféle eljárással: készítünk hidegen sajtolt olajokat, őrleményeket és liszteket. Csíráztatási technológiánk valódi innováció, melyet számos országban szabadalom véd. A magyar szabadalom korábbi dán tulajdonosaitól vásárolta vissza a jogokat az Omega Bázis Kft., így került újra hazai tulajdonba az eljárásbeli újdonság. 2021 óta az Aby’sNaturalFood gyártója a MAGYAR PISZKE PAPÍR Kft. élelmiszeripari üzletága.

Küldetésünk

Gyártóként tudjuk, hogy munkatársaink szaktudásával, gluténmentes és bio alapanyagokat is feldolgozó üzemünk szigorú előírásaival garantáljuk termékeink minőségét. Jól ismerjük valamennyi beszállító partnerünket, pontosan tudjuk alapanyagaink származási helyét, így azt, hogy mi kerül végül az Ön asztalára.

Termékeink tartósítószereket egyáltalán nem tartalmaznak,(kivéve az Aby'sGlutén Free Pizzalapot) ezért előfordulhat, hogy szavatosságuk rövidebb, mint az úgynevezett. konvencionális termékeké. Mi erre büszkék vagyunk, hiszen a természetes élelmiszerektől nem várható el, hogy akár évekig megőrizzék kiváló tulajdonságaikat.

Őrleményeinket, olajainkat úgy fejlesztjük, hogy tartalmazzanak csíráztatott lenmagot, mely az omega-3 zsírsav növényi forrása.

  • preferáljuk a hazai alapanyagokat, ezért is viselik a termékeink a Magyar Termék Nonprofit Kft. valamely védjegyét
  • kizárólag gluténmentes minősítésű anyagokat használunk
  • nem használunk pálmaolajat

Gluténmentes pékáruink

Termékportfóliónk fehér és magvas vekniket, kövön sült pizzalapot és snackeket tartalmaz. Olyan gluténmentes pékárut gyártunk, melyek természetes alapúak, tartósítószert egyáltalán nem-, a lehető legkevesebb adalékanyagot tartalmaznak, mindamellett finomak és jó állagúak. Tudjuk, hogy nehéz megfelelni ezeknek az elvárásoknak, pláne gluténmentes termékek esetében, azonban olasz termékfejlesztő partnereinkkel együtt - akik az egyik leghíresebb olasz egyetem élelmiszeripari szakemberei és évek óta kutatják, hogyan helyettesíthető a glutén természetes alapanyagokkal - sikerült kiváló termékeket előállítani.
  • Ízfokozó és színezék mentes
  • Tartósítószer-mentes
  • Laktózmentes
  • Tojásmentes
Gluténmentes pékáruink előállítása feldolgozógépekkel történik, a receptúrákat automata rendszer adagolja, a légkondicionált üzemcsarnokban állandó hőmérsékleten - ezek a feltételek mind-mind a megfelelő minőséget garantálják.

Ezért jobb, ha csíráztatott

A tisztított gabonát és olajos magvakat (kölest, külső emészthetetlen burkától megfosztott lenmagot, zabot, kendert stb.) ellenőrzött körülmények között csíráztatjuk, alacsony hőmérsékleten szárítjuk, kizárólag erre a célra kifejlesztett technológiával.

A nyugalmi állapotban lévő magvakban az enzim gátlók megakadályozzák, hogy a magvak idő előtt kicsírázzanak, melyek -fogyasztásukkor- az emészthetőségüket, a tápanyagaik felszívódását is gátolják. A csíráztatás hatására ezek az emésztést gátló anyagok lebomlanak. A csíráztatás során aktiválódó enzimek hatására a szervezetünk számára könnyen hasznosítható ásványi anyag-, vitamin-, szénhidrát-, esszenciális aminosav- és zsírösszetétel alakul ki, így e hatóanyagok biológiai hozzáférhetősége teljes mértékű. A csíráztatás így javítja a magvak - esetünkben: köles, len, zab, kender - meglévő kiváló tulajdonságait.

1 A magok fertőtlenítése, emészthetetlen részek eltávolítása
2 A magok csíráztatása
3 A magok szárítása kontrollált körülmények között
4 A csíráztatott magok feldolgozása (egész mag, őrlemény, olaj, liszt).
Tanúsítványaink

Elolvasom a legújabb blogbejegyzéseket

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Gyerünk a blogra

Megnézem a legfrissebb recepteket

Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Irány a receptekhez