Barion Pixel

Ez a weboldal sütiket használ a felhasználói élmény javítása érdekében. A weboldalunk használatával Ön hozzájárul az összes süti használatához, a Cookie szabályzatunknak megfelelően. 

A weboldalunkon használt sütik a működtetést biztosító sütik (elengedhetetlenek az oldal megfelelő működéséhez), mások a weboldal kényelmesebb használatának elősegítésére szolgálnak. Az elengedhetetlen sütik segítenek használhatóvá tenni a weboldalt azáltal, hogy engedélyeznek olyan alapvető funkciókat, mint az oldalon való navigáció és a weboldal biztonságos területeihez való hozzáférés. A weboldal ezen sütik nélkül nem tud megfelelően működni.

Az általunk alkalmazott sütik egy része csak átmeneti és eltűnik a böngésző bezárásával, míg léteznek oly kényelmi sütik, melyek 1 hónapig tárolódnak számítógépén, hogyha rendszeresen látogatja weboldalunkat, akkor a böngészője megjegyezze a korábban használt beállításait, így nem szükséges minden megtekintéskor újból elfogadnia süti tájékoztatónkat vagy rendszeresen beállítania az igényei szerinti szűrési feltételeket

Újhagymás tekercs zöldpestos szósszal, friss zöldségekkel

Újhagymás tekercs zöldpestos szósszal, friss zöldségekkel
Előkészítés: 70 percSütés: 20 perc Összesen: 90 perc
Hozzávalók 4 személyre:
Laktózmentes Gluténmentes Cukormentes

A tekercshez:

  • 33 dkg Aby's általános gluténmentes lisztkeverék  Kosárba
  • 40 g olívaolaj
  • kevés édesítő (attól függ, milyet használsz)
  • 1 z élesztő
  • 260 g víz
  • 3 db apróra vágott újhagyma

A pestohoz:

  • 2 marék bébispenót
  • 1 marék petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors és oregano ízlés szerint
  • fél doboz zabtejszín
  • 1 ek olívaolaj

Elkészítés:

Tekercs:

Az élesztőt az édesítővel old fel a langyos vízben, majd többi hozzávalóval együtt gyúrd össze.
Hagyd pihenni ötven percet, majd utána lisztes asztalon gyúrd át, vágd 8 részre.
A 1/8 rész tésztát sodrófával nyújtsd ki (hosszabb ovális alakra) majd tegyél egy csík aprított újhagymát a közepére és mint a palacsintát, tekerd fel. Ezután csigába tekerd össze és finoman lapíts rajta a sodrófával.
Kevés olajon süsd ki mindkét oldalát. 

Pesto:

A zabtejszínt tedd a mixerbe, tegyél hozzá bébispenótot, petrezselymet, egy kis olíva olajat, sót, borsot, egy kis citromlét, egy citrom héját, egy csipet oreganot és mixeld össze. Ebbe mártogathatod ezt az isteni tekercset.