Barion Pixel

Ez a weboldal sütiket használ a felhasználói élmény javítása érdekében. A weboldalunk használatával Ön hozzájárul az összes süti használatához, a Cookie szabályzatunknak megfelelően. 

A weboldalunkon használt sütik a működtetést biztosító sütik (elengedhetetlenek az oldal megfelelő működéséhez), mások a weboldal kényelmesebb használatának elősegítésére szolgálnak. Az elengedhetetlen sütik segítenek használhatóvá tenni a weboldalt azáltal, hogy engedélyeznek olyan alapvető funkciókat, mint az oldalon való navigáció és a weboldal biztonságos területeihez való hozzáférés. A weboldal ezen sütik nélkül nem tud megfelelően működni.

Az általunk alkalmazott sütik egy része csak átmeneti és eltűnik a böngésző bezárásával, míg léteznek oly kényelmi sütik, melyek 1 hónapig tárolódnak számítógépén, hogyha rendszeresen látogatja weboldalunkat, akkor a böngészője megjegyezze a korábban használt beállításait, így nem szükséges minden megtekintéskor újból elfogadnia süti tájékoztatónkat vagy rendszeresen beállítania az igényei szerinti szűrési feltételeket

Gluténmentes lekváros linzer

Gluténmentes lekváros linzer

A gluténmentes aprósütemények mindig jól jönnek egy háztartásban! Az alábbi gluténmentes lekváros linzer recept alapján készült mentes sütemény tökéletesen megállja a helyét nassolnivalóként, vendégváróként vagy desszertként, gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatják, nem utolsó sorban pedig rendkívül egyszerű elkészíteni, így a gyerkőcök is besegíthetnek a konyhában.

Előkészítés: 50 percSütés: 10 perc Összesen: 60 perc
Hozzávalók:
Laktózmentes Gluténmentes
  • 25 dkg Aby's általános gluténmentes lisztkeverék  Kosárba
  • 20 dkg margarin
  • 2 db tojássárgája
  • 1 cs. sütőpor
  • 8 dkg cukor

Elkészítés:

Könnyedén készíthetünk gluténmentes aprósüteményt otthonunkban. A gluténmentes linzer tésztájához a hozzávalókat egy konyhai robotgép segítségével összegyúrjuk, majd folpackba csomagoljuk, és fél órára a hűtőbe tesszük. Pihentetés után a mentes linzer tésztát egy lisztezett deszkán 3-5 mm vastagra nyújtjuk, majd tetszőleges kiszúróval kiszaggatjuk. A kiszaggatott gluténmentes linzereket egy sütőlemezre rakjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt aranysárgára sütjük. Miután kihűlt, az elkészült gluténmentes aprósüteményeket ízlésünknek megfelelő lekvárral összeragasztjuk, porcukorral meghintjük.