- 25 dkg Aby's általános gluténmentes lisztkeverék
- 20 dkg margarin
- 2 db tojássárgája
- 1 cs. sütőpor
- 8 dkg cukor
Elkészítés:
Könnyedén készíthetünk gluténmentes aprósüteményt otthonunkban. A gluténmentes linzer tésztájához a hozzávalókat egy konyhai robotgép segítségével összegyúrjuk, majd folpackba csomagoljuk, és fél órára a hűtőbe tesszük. Pihentetés után a mentes linzer tésztát egy lisztezett deszkán 3-5 mm vastagra nyújtjuk, majd tetszőleges kiszúróval kiszaggatjuk. A kiszaggatott gluténmentes linzereket egy sütőlemezre rakjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt aranysárgára sütjük. Miután kihűlt, az elkészült gluténmentes aprósüteményeket ízlésünknek megfelelő lekvárral összeragasztjuk, porcukorral meghintjük.