- 25 dkg vaj
- 20 dkg tejcsokoládé
- 6,5 dkg Aby's gluténmentes általános lisztkeverék
- 36 dkg kristálycukor
- 1 tk sütőpor
- 8 dkg kakaópor
- 4 db tojás
Elkészítés:
A gluténmentes brownie elkészítéséhez első lépésként a vajat és a csokoládét gőzfürdő felett, folyamatosan kevergetve megolvasztjuk és összedolgozzuk. Amikor szép, fényes krémet kaptunk, levesszük a tálat a gőzről, és egymás után hozzákeverjük a száraz alapanyagokat: először a lisztet, majd a cukrot, sütőport és kakaóport. Ezután egyenként adjuk hozzá a masszához a tojásokat, és jól keverjük el, hogy homogén tésztát kapjunk. A kész mentes brownie tésztát egy 5 cm magas, kb. 25x25 cm-es vagy 18x30 cm-es tűzálló edénybe öntjük. A gluténmentes tésztát 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és alsó-felső sütésen kb. 33-35 perc alatt készre sütjük a brownie-t. Akkor jó a sütemény, ha a tűpróbánál a beleszúrt hegyes eszközre még kissé rátapad a csokis massza, ekkor már ne süssük tovább. Az elkészült gluténmentes brownie-t a sütőből kiszedve hagyjuk a tepsiben kihűlni, majd egy süteményestálra vagy vágódeszkára helyezve vágjuk egyforma kockákra.