Barion Pixel

Ez a weboldal sütiket használ a felhasználói élmény javítása érdekében. A weboldalunk használatával Ön hozzájárul az összes süti használatához, a Cookie szabályzatunknak megfelelően. 

A weboldalunkon használt sütik a működtetést biztosító sütik (elengedhetetlenek az oldal megfelelő működéséhez), mások a weboldal kényelmesebb használatának elősegítésére szolgálnak. Az elengedhetetlen sütik segítenek használhatóvá tenni a weboldalt azáltal, hogy engedélyeznek olyan alapvető funkciókat, mint az oldalon való navigáció és a weboldal biztonságos területeihez való hozzáférés. A weboldal ezen sütik nélkül nem tud megfelelően működni.

Az általunk alkalmazott sütik egy része csak átmeneti és eltűnik a böngésző bezárásával, míg léteznek oly kényelmi sütik, melyek 1 hónapig tárolódnak számítógépén, hogyha rendszeresen látogatja weboldalunkat, akkor a böngészője megjegyezze a korábban használt beállításait, így nem szükséges minden megtekintéskor újból elfogadnia süti tájékoztatónkat vagy rendszeresen beállítania az igényei szerinti szűrési feltételeket

Gluténmentes kakaós csiga

Gluténmentes kakaós csiga

A kakaós csiga kicsik és nagyok kedvence egyaránt! Mutatunk egy szuper receptet, amellyel glutén-, cukor-, tojás- és laktózmentesen készítheted el ezt a finomságot. Ígérjük, hogy ez az allergénektől mentes változat legalább olyan ízletes lesz, mint a hagyományos társai. Bátran adhatod gyerekeknek is tudva, hogy egy egészségesebb alternatívát kínálsz nekik.

Előkészítés: 70 percSütés: 30 perc Összesen: 100 perc
Hozzávalók:
Laktózmentes Gluténmentes Tojásmentes Cukormentes

A gluténmentes kakaós csiga tésztához:

  • 32,5 dkg Aby's általános gluténmentes lisztkeverék  Kosárba
  • 2 ek édesítő (1:4)
  • 6 g porélesztő
  • 7 dkg margarin
  • 7,5 dkg növényi tejszín
  • 1,25 dl víz

A kakaós töltelékhez:

  • margarin
  • édesítő
  • holland kakaópor
  • + olaj a kenéshez

 


Elkészítés:

A mindenmentes kakaós csiga elkészítéséhez először is egy tálban elkeverjük az Aby’s általános gluténmentes lisztkeveréket és a száraz alapanyagokat, majd hozzádolgozzuk a margarint és a növényi tejszínt. Ezután hozzáadjuk a vizet és jól összedolgozzuk, gyúrjuk. Következő lépésként lisztes lapon kinyújtjuk, megkenjük vékonyan margarinnal, megszórjuk az édesítőszeres kakaóporral. A gluténmentes kakaós csiga tésztáját feltekerjük és felszeleteljük. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 50 fokon kb. 45 percig kelesztjük, majd 180 fokon kb. 30-35 perc alatt megsütjük. Ha elkészült, várjunk egy kicsit, amíg kihűl, majd igény szerint porcukorral vagy édesítővel megszórjuk a kakaós csigákat.

Iskola idején ez a gluténmentes kakaós csiga tökéletes uzsonna gyermekeinknek is, amit garantáltan szeretni fognak!

A szuper receptet köszönjük Mona Konyhájának! Kövesd oldalát te is szuper gluténmentes, vegán és mindenmentes receptekért, melyekhez az Aby's egészségtudatos termékeit is felhasználja!