Az Aby’s Natural Food-ról
Az Aby’s Natural Food termékeket gyártó Omega Bázis Kft. 2011-ben alakult a Nord (korábban Forest) cégcsoport tagjaként. Az üzemünkben kizárólag gluténmentes alapanyagok kerülnek feldolgozásra, mely 2021 januárjától kezdődően a MAGYAR PISZKE PAPÍR KFT. tulajdonában van. Korszerű körülmények között készítjük bio magőrleményeinket, gluténmentes lisztjeinket, pizzalapjainkat és hidegen sajtolt, bio olajainkat. Üzemünkben kizárólag gluténmentes, tej és tojásmentes alapanyagokat dolgozunk fel, így biztosítva bio élelmiszereink és gluténmentes sütőipari termékeink kiváló minőségét. Bio termékeink titka a csíráztatási eljárás, melynek köszönhetően a magokban lévő tápanyagok könnyebben hasznosíthatóvá válnak az emberi szervezet számára. Fedezd fel az egészséges életmódot támogató termékeinket, és tudj meg többet az Aby’s élelmiszereiről!
Bio és gluténmentes élelmiszerek kiváló minőségben
Gyártóként munkatársaink szaktudásával, valamint a gluténmentes és bio termékeket előállító üzemünkben felállított szigorú előírásokkal garantáljuk a nálunk előállított élelmiszerek kiváló minőségét. Jól ismerjük valamennyi beszállító partnerünket, pontosan tudjuk alapanyagainak származási helyét, így azt, hogy mi kerül végül vevőink asztalára.
Az élelmiszerbiztonságot nem csak a HACCP elveit alkalmazva, hanem a szigorú IFS (International FOOD Standard) nemzetközi élelmiszerbiztonsági szabványnak való megfeleléssel is garantáljuk, melyet akkreditált tanúsító szervezet évente ellenőriz. Továbbá a bio élelmiszereink megfelelnek a hazai és a nemzetközi ökológiai jogszabályoknak, melyet a Biokontroll Hungária Kft. évente ellenőriz.
Gluténmentes és bio termékeink nem tartalmaznak tartósítószert (kivéve az Aby’s Gluten Free Pizzalap), hiszen azt valljuk, hogy termékeink természetessége előbbre való, így az általunk gyártott élelmiszerek választásával biztos lehetsz benne, hogy semmilyen mesterséges, egészségre káros összetevőt nem viszel be a szervezetedbe.
- Preferáljuk a hazai alapanyagokat, ezért is viselik a termékeink a Magyar Termék Nonprofit Kft. valamely védjegyét
- Kizárólag gluténmentes minősítésű anyagokat használunk
- Saját gyártású termékeink előállításához nem használunk pálmaolajat

Gluténmentes pékáruk
- Ízfokozó és színezék mentes
- Tartósítószer-mentes
- Laktózmentes
- Tojásmentes
Ezért jobb, ha csíráztatott magokat fogyasztunk
A megtisztított gabonát és olajos magokat (kölest, a külső, emészthetetlen burkától megfosztott lenmagot, zabot, kendermagot stb.) ellenőrzött körülmények között csíráztatjuk, kizárólag erre a célra kifejlesztett technológiával.
A nyers, nyugalmi állapotban lévő magvakban úgynevezett enzimgátlók találhatóak, melyek megakadályozzák, hogy a magvak idő előtt kicsírázzanak. Ez az anyag a magvak fogyasztásakor nehezebben emészthetővé teszi őket, valamint meggátolja a tápanyagok szervezetben való hatékony felszívódását. A csíráztatás hatására ezek az emésztést gátló anyagok lebomlanak, és a folyamat során aktiválódó enzimeknek köszönhetően a szervezetünk számára könnyebben hasznosítható ásványi anyag-, vitamin-, szénhidrát-, esszenciális aminosav- és zsírösszetétel alakul ki, így e hatóanyagok biológiai hozzáférhetősége nagyobb mértékű. A csíráztatás ezáltal fokozza a bio magok – esetünkben köles, lenmag, zab és kendermag – egyébként is kiváló élettani hatásait.








