Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Zöldséggel töltött tészta

Előkészítés: 45 perc Sütés: 30 perc Összesen: 75 perc
Hozzávalók:
Laktózmentes Gluténmentes Tojásmentes

Tészta:

  • 30 dkg Aby's általános Gluténmentes Lisztkeverék  Kosárba
  • 15 g olaj
  • 3 dl víz

Töltelék:

  • 50 dkg vegyes zöldségkeverék
  • 3 dl víz
  • ízlés szerint zöld fűszerek

Öntet:

  • 20 dkg növényi sajt reszelve
  • 25 dkg növényi mascarpone
  • 3 dkg csicseriborsó liszt
  • 3 dl növényi tej
  • 1-2 kk só
  • 2 ek gluténmentes sörélesztőpehely
  • + kb. 5 dkg reszelt növényi sajt a tetejére

Elkészítés:

  1. A töltelékhez az alapanyagokat egy lábasba tesszük, majd puhára főzzük. 
  2. Az öntethez a hozzávalókat kikeverjük, majd egyneművé főzzük. 
  3. A tésztához az alapanyagokat alaposan összegyúrjuk, majd szilikon lapon vékonyra nyújtjuk, és 11×14 cm lapokat vágunk belőle. 
  4. Ezután a tésztalapok felső részeibe adagoljuk a tölteléket.
  5. A tészta másik oldalát ráhajtjuk, majd a széleit villával lenyomkodjuk (töltött tésztát kapunk). 
  6. Majd forró, sós vízben kifőzzük. 
  7. Egy jénai tálat vékonyan kiolajozunk, majd 5 db tésztát beleteszünk, leöntjük az öntet felével, majd a másik 5 db tészta és az öntet másik fele következik. Tetejét reszelt növényi sajttal borítjuk, majd 180 fokon kb. 30 percig sütjük.

Jó étvágyat hozzá! smiley

A szuper receptet köszönjük Mona Konyhájának!
Kövesd oldalát te is szuper gluténmentes, vegán és mindenmentes receptekért, melyekhez az Aby's egészségtudatos termékeit is felhasználja!

Tartalomhoz tartozó címkék: ebéd egészség gluténmentes recept