Előkészítés: 45 perc Sütés: 30 perc Összesen: 75 perc
Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg Aby's általános Gluténmentes Lisztkeverék Kosárba
- 15 g olaj
- 3 dl víz
Töltelék:
- 50 dkg vegyes zöldségkeverék
- 3 dl víz
- só
- ízlés szerint zöld fűszerek
Öntet:
- 20 dkg növényi sajt reszelve
- 25 dkg növényi mascarpone
- 3 dkg csicseriborsó liszt
- 3 dl növényi tej
- 1-2 kk só
- 2 ek gluténmentes sörélesztőpehely
- + kb. 5 dkg reszelt növényi sajt a tetejére
Elkészítés:
- A töltelékhez az alapanyagokat egy lábasba tesszük, majd puhára főzzük.
- Az öntethez a hozzávalókat kikeverjük, majd egyneművé főzzük.
- A tésztához az alapanyagokat alaposan összegyúrjuk, majd szilikon lapon vékonyra nyújtjuk, és 11×14 cm lapokat vágunk belőle.
- Ezután a tésztalapok felső részeibe adagoljuk a tölteléket.
- A tészta másik oldalát ráhajtjuk, majd a széleit villával lenyomkodjuk (töltött tésztát kapunk).
- Majd forró, sós vízben kifőzzük.
- Egy jénai tálat vékonyan kiolajozunk, majd 5 db tésztát beleteszünk, leöntjük az öntet felével, majd a másik 5 db tészta és az öntet másik fele következik. Tetejét reszelt növényi sajttal borítjuk, majd 180 fokon kb. 30 percig sütjük.
Jó étvágyat hozzá!
A szuper receptet köszönjük Mona Konyhájának!
Kövesd oldalát te is szuper gluténmentes, vegán és mindenmentes receptekért, melyekhez az Aby's egészségtudatos termékeit is felhasználja!