Barion Pixel

Ez a weboldal sütiket használ a felhasználói élmény javítása érdekében. A weboldalunk használatával Ön hozzájárul az összes süti használatához, a Cookie szabályzatunknak megfelelően. 

A weboldalunkon használt sütik a működtetést biztosító sütik (elengedhetetlenek az oldal megfelelő működéséhez), mások a weboldal kényelmesebb használatának elősegítésére szolgálnak. Az elengedhetetlen sütik segítenek használhatóvá tenni a weboldalt azáltal, hogy engedélyeznek olyan alapvető funkciókat, mint az oldalon való navigáció és a weboldal biztonságos területeihez való hozzáférés. A weboldal ezen sütik nélkül nem tud megfelelően működni.

Az általunk alkalmazott sütik egy része csak átmeneti és eltűnik a böngésző bezárásával, míg léteznek oly kényelmi sütik, melyek 1 hónapig tárolódnak számítógépén, hogyha rendszeresen látogatja weboldalunkat, akkor a böngészője megjegyezze a korábban használt beállításait, így nem szükséges minden megtekintéskor újból elfogadnia süti tájékoztatónkat vagy rendszeresen beállítania az igényei szerinti szűrési feltételeket

Vöröslencse fasírt paradicsomos mártogatóssal

Vöröslencse fasírt paradicsomos mártogatóssal
Előkészítés: 30 percSütés: 20 perc Összesen: 50 perc
Hozzávalók (1 nagy tepsi):
Laktózmentes Gluténmentes Tojásmentes
  • 150g köles
  • 50 g hántolt, natúr napraforgómag
  • 150 g vöröslencse
  • 2 teáskanál bio vegeta
  • 1 teáskanál szárított majoranna
  • 1,5 teáskanál só, vagy ha a bio vegeta sós, akkor kevesebb
  • 2 gerezd fokhagyma 
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj (elhagyható)
  • 3 evőkanál Aby’s Bio Lenmagliszt  Kosárba

Elkészítés:

A vöröslencsét és a napraforgómagot miután alaposan átmostam, 1 órát áztattam. A kölest közben szintén átmostam és egy kis sóval + a bio vegetával és majorannával puhára főztem. A beáztatott lencsét és napraforgómagot leszűrtem, és a köleshez kevertem. Beletettem a tálba a hagymákat is és egy kis olajat, ami elhagyható, de omlósabb lesz tőle. Az egészet összeturmixoltam, de nem teljesen krémesre. Hozzákevertem a lenmaglisztet és hagytam állni még 10 percet. Nedves kézzel egy sütőpapírral bélelt tepsire kisebb gombócokat és laposabb fasírtokat formáztam. Előmelegített sütőben 180 fokon (légkeveréses) kb. 20-30 perc alatt kívül ropogósra sül.

Hozzávalók 4 adag mártogatóshoz, vagy 2 adag tésztaszószhoz:

  • 200 g sűrített paradicsom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 nagyobb vagy 2 kisebb fej vöröshagyma
  • 2-3 evőkanál olívaolaj (sütéshez való)
  • Só, bors, petrezselyem, oregánó

A hagymákat apróra vágtam és az olajon kicsit megpirítottam. Hozzáadtam a sűrített paradicsomot és kétszer annyi vizet. Összefőztem, fűszereztem és utána kevergetés mellett főztem 3-5 percet. A fasírtokkal tálaltam és még frissen meg is ettük. A kedvenc paradicsomszószom nem csak mártogatni, de tésztára is tökéletes.

A receptet köszönjük Zsókának! Kövesd oldalát te is egészséges, gluténmentes és növényi alapú receptekért, melyekben az Aby’s termékeit is felhasználja!

Tartalomhoz tartozó címkék: ebéd egészség lenmag recept