Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Vegán, gluténmentes házi ”hot-dog”

Vegán, gluténmentes házi ”hot-dog”

Készítsd el az Aby’s segítségével a klasszikus hot-dog egy egészségesebb, vegán, és természetesen gluténmentes verzióját! Cikkünkben megmutatjuk, hogyan készthetsz házi hot-dog ”virslit”, így biztosan tudod, hogy milyen összetevők kerülnek bele.

Előkészítés: 25 percSütés: 15 perc Összesen: 40 perc
Hozzávalók:
Gluténmentes Cukormentes Laktózmentes Tojásmentes
  • 2 csomag tofu
  • 1 bögre Aby's Gluten Free panírmorzsa  Kosárba
  • 1 bögre Aby's általános gluténmentes lisztkeverék  Kosárba
  • 1 dl olívaolaj
  • só, bors
  • fokhagyma, petrezselyem, pirospaprika
  • szárított zöldség
  • Aby's Gluten Free vekni  Kosárba

Elkészítés:

A gluténmentes hot-dog alapja a virsli, amit most házilag készítünk el tofuból. Az összetevőket gyúrd össze annyi vízzel, hogy sűrű massza legyen, majd hagyd állni. Töltsd a kész masszát egy nyomózsákba, és tetszőleges méretű virsliket formázva nyomd ki bő, forró olajba, majd süsd meg őket. A szeletelt, gluténmentes kenyérnek vágd le a széleit, nyújtófával nyújtsd ki, spricceld le mindkét oldalát vízzel majd tekerd bele a virsliket. A tekercseket tedd sütőlapra, kend meg vajjal, reszelj rá vegán sajtot és süsd ropogósra 200 fokon. Öntsd le a kedvenc szószoddal és tálalhatod is a vegán, gluténmentes hot-dogokat!

Vegán, gluténmentes házi hot-dogok

A receptet köszönjük Vegán Jógi-nak!
Kövesd oldalát szuper gluténmentes és vegán receptekért, amelyekben az Aby’s termékei is megtalálhatók!