Barion Pixel

Ez a weboldal sütiket használ a felhasználói élmény javítása érdekében. A weboldalunk használatával Ön hozzájárul az összes süti használatához, a Cookie szabályzatunknak megfelelően. 

A weboldalunkon használt sütik a működtetést biztosító sütik (elengedhetetlenek az oldal megfelelő működéséhez), mások a weboldal kényelmesebb használatának elősegítésére szolgálnak. Az elengedhetetlen sütik segítenek használhatóvá tenni a weboldalt azáltal, hogy engedélyeznek olyan alapvető funkciókat, mint az oldalon való navigáció és a weboldal biztonságos területeihez való hozzáférés. A weboldal ezen sütik nélkül nem tud megfelelően működni.

Az általunk alkalmazott sütik egy része csak átmeneti és eltűnik a böngésző bezárásával, míg léteznek oly kényelmi sütik, melyek 1 hónapig tárolódnak számítógépén, hogyha rendszeresen látogatja weboldalunkat, akkor a böngészője megjegyezze a korábban használt beállításait, így nem szükséges minden megtekintéskor újból elfogadnia süti tájékoztatónkat vagy rendszeresen beállítania az igényei szerinti szűrési feltételeket

Vegán cukkini "pizza" bazsalikommal

Vegán cukkini "pizza" bazsalikommal

Ki mondta, hogy egy vegán és gluténmentes pizza nem lehet finom? Ez a cukkini alapú, vegán pizza bűntudat nélkül nyújtja a pizzázás élményét, a feltéteknek pedig csak a képzeleted szab határt!

Előkészítés: 45 percSütés: 15 perc Összesen: 60 perc
Hozzávalók 1db "pizzához":
Laktózmentes Gluténmentes Cukormentes
  • 200 g Aby's általános gluténmentes lisztkeverék  Kosárba
  • 5 db burgonya
  • 3 db cukkini
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • só, bors ízlés szerint
  • 40 ml olívaolaj
  • 1-2 ek. sörélesztő pehely
  • annyi víz, hogy sűrű massza legyen belőle

Elkészítés:

A vegán és gluténmentes cukkini pizza elkészítése rendkívül egyszerű. Először pucold meg a burgonyát, kockázd fel és főzd puhára. Pucold meg a cukkinit is, reszeld le, majd tedd hozzá a megfőtt krumplihoz. A vöröshagymát is tisztítsd meg, és lereszelve vagy felaprítva tedd hozzá a burgonyához és a cukkinihez. Fűszerezd a zöldségeket fokhagymával, sóval, borssal, és add hozzá a sörélesztő pelyhet is. Ezután jöhet hozzá a liszt és a víz, majd alaposan gyúrd össze. Pihentesd a cukkini alapú pizzatésztát 30 percig.

Miközben a gluténmentes pizzatészta pihen, készülj elő a sütéshez: kenj meg egy serpenyőt olívaolajjal, majd tegyél bele a masszából, és a kezeddel nyomogasd a szélekhez. Lassú tűzön, fedő alatt süsd az egyik oldalát 15 percig, majd borítsd bele a fedőbe, fordítsd meg, és a másik oldalát is süsd meg. Az elkészült gluténmentes cukkini pizzát kend meg zöld pestóval, szórd meg sajttal és bazsalikommal, de ízlésed szerint más feltétet is tehetsz rá.

Ha ízlett a vegán, gluténmentes pizzánk, próbáld ki gluténmentes pizzafalatok receptünket is!

Tartalomhoz tartozó címkék: ebéd gluténmentes vegán