Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Vegán cukkini "pizza" bazsalikommal

Vegán cukkini "pizza" bazsalikommal

Ki mondta, hogy egy vegán és gluténmentes pizza nem lehet finom? Ez a cukkini alapú, vegán pizza bűntudat nélkül nyújtja a pizzázás élményét, a feltéteknek pedig csak a képzeleted szab határt!

Előkészítés: 45 percSütés: 15 perc Összesen: 60 perc
Hozzávalók 1db "pizzához":
Laktózmentes Gluténmentes Cukormentes
  • 200 g Aby's általános gluténmentes lisztkeverék  Kosárba
  • 5 db burgonya
  • 3 db cukkini
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • só, bors ízlés szerint
  • 40 ml olívaolaj
  • 1-2 ek. sörélesztő pehely
  • annyi víz, hogy sűrű massza legyen belőle

Elkészítés:

A vegán és gluténmentes cukkini pizza elkészítése rendkívül egyszerű. Először pucold meg a burgonyát, kockázd fel és főzd puhára. Pucold meg a cukkinit is, reszeld le, majd tedd hozzá a megfőtt krumplihoz. A vöröshagymát is tisztítsd meg, és lereszelve vagy felaprítva tedd hozzá a burgonyához és a cukkinihez. Fűszerezd a zöldségeket fokhagymával, sóval, borssal, és add hozzá a sörélesztő pelyhet is. Ezután jöhet hozzá a liszt és a víz, majd alaposan gyúrd össze. Pihentesd a cukkini alapú pizzatésztát 30 percig.

Miközben a gluténmentes pizzatészta pihen, készülj elő a sütéshez: kenj meg egy serpenyőt olívaolajjal, majd tegyél bele a masszából, és a kezeddel nyomogasd a szélekhez. Lassú tűzön, fedő alatt süsd az egyik oldalát 15 percig, majd borítsd bele a fedőbe, fordítsd meg, és a másik oldalát is süsd meg. Az elkészült gluténmentes cukkini pizzát kend meg zöld pestóval, szórd meg sajttal és bazsalikommal, de ízlésed szerint más feltétet is tehetsz rá.

Ha ízlett a vegán, gluténmentes pizzánk, próbáld ki gluténmentes pizzafalatok receptünket is!

Tartalomhoz tartozó címkék: ebéd gluténmentes vegán