Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Újhagymás tekercs zöldpestos szósszal, friss zöldségekkel

Újhagymás tekercs zöldpestos szósszal, friss zöldségekkel
Előkészítés: 70 percSütés: 20 perc Összesen: 90 perc
Hozzávalók 4 személyre:
Laktózmentes Gluténmentes Cukormentes

A tekercshez:

  • 33 dkg Aby's általános gluténmentes lisztkeverék  Kosárba
  • 40 g olívaolaj
  • kevés édesítő (attól függ, milyet használsz)
  • 1 z élesztő
  • 260 g víz
  • 3 db apróra vágott újhagyma

A pestohoz:

  • 2 marék bébispenót
  • 1 marék petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors és oregano ízlés szerint
  • fél doboz zabtejszín
  • 1 ek olívaolaj

Elkészítés:

Tekercs:

Az élesztőt az édesítővel old fel a langyos vízben, majd többi hozzávalóval együtt gyúrd össze.
Hagyd pihenni ötven percet, majd utána lisztes asztalon gyúrd át, vágd 8 részre.
A 1/8 rész tésztát sodrófával nyújtsd ki (hosszabb ovális alakra) majd tegyél egy csík aprított újhagymát a közepére és mint a palacsintát, tekerd fel. Ezután csigába tekerd össze és finoman lapíts rajta a sodrófával.
Kevés olajon süsd ki mindkét oldalát. 

Pesto:

A zabtejszínt tedd a mixerbe, tegyél hozzá bébispenótot, petrezselymet, egy kis olíva olajat, sót, borsot, egy kis citromlét, egy citrom héját, egy csipet oreganot és mixeld össze. Ebbe mártogathatod ezt az isteni tekercset.