Barion Pixel

Ez a weboldal sütiket használ a felhasználói élmény javítása érdekében. A weboldalunk használatával Ön hozzájárul az összes süti használatához, a Cookie szabályzatunknak megfelelően. 

A weboldalunkon használt sütik a működtetést biztosító sütik (elengedhetetlenek az oldal megfelelő működéséhez), mások a weboldal kényelmesebb használatának elősegítésére szolgálnak. Az elengedhetetlen sütik segítenek használhatóvá tenni a weboldalt azáltal, hogy engedélyeznek olyan alapvető funkciókat, mint az oldalon való navigáció és a weboldal biztonságos területeihez való hozzáférés. A weboldal ezen sütik nélkül nem tud megfelelően működni.

Az általunk alkalmazott sütik egy része csak átmeneti és eltűnik a böngésző bezárásával, míg léteznek oly kényelmi sütik, melyek 1 hónapig tárolódnak számítógépén, hogyha rendszeresen látogatja weboldalunkat, akkor a böngészője megjegyezze a korábban használt beállításait, így nem szükséges minden megtekintéskor újból elfogadnia süti tájékoztatónkat vagy rendszeresen beállítania az igényei szerinti szűrési feltételeket

Szárított hagymás, gluténmentes házi kenyér

Szárított hagymás, gluténmentes házi kenyér

Ki ne szeretné a frissen sült házi kenyér illatát, az ízéről nem is beszélve? Hoztunk Nektek egy szárított hagymával felturbózott, természetesen gluténmentes kenyér receptet, melyet otthon is könnyedén el tudtok készíteni, így bármikor élvezhetitek a frissen sült kenyér nyújtotta élményt!

Előkészítés: 70 percSütés: 50 perc Összesen: 120 perc
Hozzávalók:
Laktózmentes Gluténmentes Tojásmentes Cukormentes
  • 330 g Aby's általános gluténmentes lisztkeverék  Kosárba
  • 40 g olívaolaj
  • 16 g instant élesztő
  • 1 kk kókuszvirág cukor
  • 3 ek szárított hagyma
  • 260 g víz

Elkészítés:

A szárított hagymás, gluténmentes házi kenyér elkészítéséhez egy műanyag edénybe tegyél 330 g Aby’s általános gluténmentes lisztkeveréket, önts hozzá 40 g olívaolajat, és sózd ízlés szerint. Ezután következik az élesztő felfuttatása, ehhez tedd bele egy pohárba az élesztőt és a kókuszvirág cukrot, egy edénybe pedig mérj ki 260 g vizet. A víz felét öntsd az élesztőre, a másik felét pedig a kenyér tésztájához. Az élesztőt a cukorral és a vízzel alaposan keverd össze, majd öntsd ezt is a tésztához. Jöhet a masszához a szárított hagyma, majd dagaszd össze a kezeddel vagy konyhai géppel a tésztát. Ha kész, vedd ki az edényből a tésztát, helyezd gluténmentes liszttel enyhén megszórt felületre, és formázz belőle kenyeret. Bátran díszítheted a nyers kenyeret, egy éles tárggyal rajzolhatsz rá vagy vághatsz bele csíkokat is.

Tedd a gluténmentes kenyeret 50 percre meleg helyre letakarva, ennek letelte után sütőben süsd 210 fokon 5 percig, majd 200 fokon 35-45 perc alatt süsd készre. Miután kivetted a sütőből, helyezd egy rácsra és hagyd kihűlni. Miután kihűlt, szeleteld fel és tálald ízlés szerint!

A szuper receptet köszönjük Vegán Jógi-nak! Kövesd oldalát te is szuper gluténmentes, vegán és mindenmentes receptekért, melyekhez az Aby's egészségtudatos termékeit is felhasználja!

Tartalomhoz tartozó címkék: gluténmentes recept