Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Sütőtökös muffin

Sütőtökös muffin
Előkészítés: 20 percSütés: 20 perc Összesen: 40 perc
Hozzávalók 10 muffinhoz:
Laktózmentes Gluténmentes Cukormentes
  • 25 dkg Aby's általános Gluténmentes Lisztkeverék  Kosárba
  • 145 g rizstejszín 
  • 2 db tojás
  • 1 cs sütőpor
  • 1 kk fahéj
  • 2 ek édesítő (1:4)
  • 15 dkg sült sütőtök
  • 8,5 dkg margarin (puha)

Krém:

  • 2 dl rizstej
  • 1 cs csokoládés pudingpor
  • 7,5 dkg paleo csokoládé
  • 40 g rizstejszín
  • ízlés szerint édesítő

Elkészítés:

A muffinhoz a száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük. Majd egy másik tálban kikeverjük a nedves hozzávalókat (margarin, sütőtök, tojás, rizstejszín). Ezután a száraz alapanyagokhoz adjuk a kikevert nedves alapanyagokat és jó alaposan kikeverjük. Muffin formákba kanalazzuk (kb. 1-1,5 ek egy adag), és a tetejét elsimítjuk. Szilikonos sütőforma tisztítás szempontjából optimálisabb. 180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.

Közben elkészítjük a krémet. A pudingot kikeverjük a rizstejjel és édesítővel, megfőzzük, majd hozzákeverjük a csokoládét és rizstejszínt, egyneműre főzzük. Amikor kihűltek a muffinok, díszítjük a krémmel. 

A szuper receptet köszönjük Mona Konyhájának!
Kövesd oldalát te is szuper gluténmentes, vegán és mindenmentes receptekért, melyekhez az Aby's egészségtudatos termékeit is felhasználja!