Barion Pixel

Ez a weboldal sütiket használ a felhasználói élmény javítása érdekében. A weboldalunk használatával Ön hozzájárul az összes süti használatához, a Cookie szabályzatunknak megfelelően. 

A weboldalunkon használt sütik a működtetést biztosító sütik (elengedhetetlenek az oldal megfelelő működéséhez), mások a weboldal kényelmesebb használatának elősegítésére szolgálnak. Az elengedhetetlen sütik segítenek használhatóvá tenni a weboldalt azáltal, hogy engedélyeznek olyan alapvető funkciókat, mint az oldalon való navigáció és a weboldal biztonságos területeihez való hozzáférés. A weboldal ezen sütik nélkül nem tud megfelelően működni.

Az általunk alkalmazott sütik egy része csak átmeneti és eltűnik a böngésző bezárásával, míg léteznek oly kényelmi sütik, melyek 1 hónapig tárolódnak számítógépén, hogyha rendszeresen látogatja weboldalunkat, akkor a böngészője megjegyezze a korábban használt beállításait, így nem szükséges minden megtekintéskor újból elfogadnia süti tájékoztatónkat vagy rendszeresen beállítania az igényei szerinti szűrési feltételeket

Sütőtökös muffin

Sütőtökös muffin
Előkészítés: 20 percSütés: 20 perc Összesen: 40 perc
Hozzávalók 10 muffinhoz:
Laktózmentes Gluténmentes Cukormentes
  • 25 dkg Aby's általános Gluténmentes Lisztkeverék  Kosárba
  • 145 g rizstejszín 
  • 2 db tojás
  • 1 cs sütőpor
  • 1 kk fahéj
  • 2 ek édesítő (1:4)
  • 15 dkg sült sütőtök
  • 8,5 dkg margarin (puha)

Krém:

  • 2 dl rizstej
  • 1 cs csokoládés pudingpor
  • 7,5 dkg paleo csokoládé
  • 40 g rizstejszín
  • ízlés szerint édesítő

Elkészítés:

A muffinhoz a száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük. Majd egy másik tálban kikeverjük a nedves hozzávalókat (margarin, sütőtök, tojás, rizstejszín). Ezután a száraz alapanyagokhoz adjuk a kikevert nedves alapanyagokat és jó alaposan kikeverjük. Muffin formákba kanalazzuk (kb. 1-1,5 ek egy adag), és a tetejét elsimítjuk. Szilikonos sütőforma tisztítás szempontjából optimálisabb. 180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.

Közben elkészítjük a krémet. A pudingot kikeverjük a rizstejjel és édesítővel, megfőzzük, majd hozzákeverjük a csokoládét és rizstejszínt, egyneműre főzzük. Amikor kihűltek a muffinok, díszítjük a krémmel. 

A szuper receptet köszönjük Mona Konyhájának!
Kövesd oldalát te is szuper gluténmentes, vegán és mindenmentes receptekért, melyekhez az Aby's egészségtudatos termékeit is felhasználja!