Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Sütőtök krémleves pirított gyökérkenyérrel

Sütőtök krémleves pirított gyökérkenyérrel
Előkészítés: 40 percSütés: 20 perc Összesen: 60 perc

Gyökér kenyér

Hozzávalók:

  • 30 dkg Aby's általános Gluténmentes Lisztkeverék  Kosárba
  • 1,5 dkg kukoricapehely
  • 1 cs porélesztő
  • 1 kk só
  • 1 ek útifűmaghéj
  • 2,5 dl víz
  • 1 ek olaj
  • + olaj a kenéshez

Gyökérkenyér:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és alaposan összedolgozzuk, végül belegyúrjuk az olajat. Lisztes lapon hosszúkás alakra formázzuk, majd csavarunk rajta. Sütőpapíros tepsire tesszük, majd 50 fokon egy órát kelesztjük, majd 180 fokon kb. 45 perc alatt megsütjük.

Leves

  • 1 db paprika
  • 2 db kisebb burgonya
  • 60 dkg sütőtök
  • 8 dl víz
  • 1 kk só
  • 1 ek ételízesítő – gluténmentes
  • 2 dl növényi tejszín
  • 2 ek olaj

A tököt és a burgonyát megpucoljuk, feldaraboljuk és megmossuk. A paprikát megmossuk, majd apróra vágjuk. A paprikát lepirítjuk az olajon, majd hozzáadjuk a burgonyát és a tököt, elkeverjük, sózzuk és hozzáadjuk az ételízesítőt, majd felöntjük a vízzel és puhára főzzük. Botmixerrel pépesítjük, majd belekeverjük a tejszínt.

A gyökérkenyérből szeleteket vágunk és gofri sütőben megpirítjuk, majd a leves mellé tálaljuk.

A szuper receptet köszönjük Mona Konyhájának!
Kövesd oldalát te is szuper gluténmentes, vegán és mindenmentes receptekért, melyekhez az Aby's egészségtudatos termékeit is felhasználja!

Tartalomhoz tartozó címkék: ebéd gluténmentes lenmag recept