Barion Pixel

Ez a weboldal sütiket használ a felhasználói élmény javítása érdekében. A weboldalunk használatával Ön hozzájárul az összes süti használatához, a Cookie szabályzatunknak megfelelően. 

A weboldalunkon használt sütik a működtetést biztosító sütik (elengedhetetlenek az oldal megfelelő működéséhez), mások a weboldal kényelmesebb használatának elősegítésére szolgálnak. Az elengedhetetlen sütik segítenek használhatóvá tenni a weboldalt azáltal, hogy engedélyeznek olyan alapvető funkciókat, mint az oldalon való navigáció és a weboldal biztonságos területeihez való hozzáférés. A weboldal ezen sütik nélkül nem tud megfelelően működni.

Az általunk alkalmazott sütik egy része csak átmeneti és eltűnik a böngésző bezárásával, míg léteznek oly kényelmi sütik, melyek 1 hónapig tárolódnak számítógépén, hogyha rendszeresen látogatja weboldalunkat, akkor a böngészője megjegyezze a korábban használt beállításait, így nem szükséges minden megtekintéskor újból elfogadnia süti tájékoztatónkat vagy rendszeresen beállítania az igényei szerinti szűrési feltételeket

Sütőtök krémleves pirított gyökérkenyérrel

Sütőtök krémleves pirított gyökérkenyérrel
Előkészítés: 40 percSütés: 20 perc Összesen: 60 perc

Gyökér kenyér

Hozzávalók:

  • 30 dkg Aby's általános Gluténmentes Lisztkeverék  Kosárba
  • 1,5 dkg kukoricapehely
  • 1 cs porélesztő
  • 1 kk só
  • 1 ek útifűmaghéj
  • 2,5 dl víz
  • 1 ek olaj
  • + olaj a kenéshez

Gyökérkenyér:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és alaposan összedolgozzuk, végül belegyúrjuk az olajat. Lisztes lapon hosszúkás alakra formázzuk, majd csavarunk rajta. Sütőpapíros tepsire tesszük, majd 50 fokon egy órát kelesztjük, majd 180 fokon kb. 45 perc alatt megsütjük.

Leves

  • 1 db paprika
  • 2 db kisebb burgonya
  • 60 dkg sütőtök
  • 8 dl víz
  • 1 kk só
  • 1 ek ételízesítő – gluténmentes
  • 2 dl növényi tejszín
  • 2 ek olaj

A tököt és a burgonyát megpucoljuk, feldaraboljuk és megmossuk. A paprikát megmossuk, majd apróra vágjuk. A paprikát lepirítjuk az olajon, majd hozzáadjuk a burgonyát és a tököt, elkeverjük, sózzuk és hozzáadjuk az ételízesítőt, majd felöntjük a vízzel és puhára főzzük. Botmixerrel pépesítjük, majd belekeverjük a tejszínt.

A gyökérkenyérből szeleteket vágunk és gofri sütőben megpirítjuk, majd a leves mellé tálaljuk.

A szuper receptet köszönjük Mona Konyhájának!
Kövesd oldalát te is szuper gluténmentes, vegán és mindenmentes receptekért, melyekhez az Aby's egészségtudatos termékeit is felhasználja!

Tartalomhoz tartozó címkék: ebéd gluténmentes lenmag recept