- 500 g Aby’s Gluténmentes Pizza Lisztkeverék Kosárba
- 1 db vegán tömbsajt
- 2 ek zöld pesto
- 2 ek paradicsom püré
- 40 g olívaolaj
- 1 db instant élesztő
- 360 g langyos víz
- 1 kk kókuszvirág cukor (sima kristálycukor is lehet)
Elkészítés:
A kimért vízből vegyél ki 1 dl-t és keverd össze az élesztővel és a cukorral, úgy add a liszthez. Gyúrd homogénre és pihentesd 10 percet. Majd oszd ketté és nyújtsd két egyforma kerek formára. Az egyiket tedd a tepsibe helyezett sütőpapírra és kend be zöld pestoval. Majd helyezd a sajtot a közepére és tedd rá a másik lapot. Villával a széleket nyomkodd össze, majd vágd fel a sajtig a széleket és egyet csavarj rajta. (Ne vágd túl közel, nehogy kifolyjon a sajt.) 50 fokos sütőben hagyd kelni 40 percet. Majd fújd le olívaolaj sprayvel (ha az nincs, akkor csak kend meg) és süsd 12-15 percet. Mikor kiveszed, kend be a maradék pestoval és paradicsom pürével, majd szórd meg friss petrezselyemmel és bazsalikommal. Vágd le a tetejét, ahol a sajt van és mártogasd a sajtba a letört “pizzalábakat”.
Jó étvágyat hozzá!
A szuper receptet köszönjük Vegán Jógi-nak!
Kövesd oldalát te is szuper gluténmentes, vegán és mindenmentes receptekért, melyekhez az Aby's egészségtudatos termékeit is felhasználja!