Előkészítés: 30 percSütés: 0 perc Összesen: 30 perc
Hozzávalók:
- 3 ek. Aby's Bio Tökmagliszt
- 5 ek. Aby's Tökmag és Lenmag olaj
- 2 -2,5 dl víz
- 4 szem dió
- 1 gerezd fokhagyma
- oregánó, bazsalikom - ízlés szerint
- kisebb csokor metélőhagyma
- 3-4 tk. szezámmag
Elkészítés:
-
A tökmaglisztet kikeverjük az olajjal. Hozzáadjuk a vizet, amitől láthatóan pillanatok alatt megdagad.
-
A diót apróra törve, a fokhagymát zúzva belekeverjük, majd a darabolt metélő hagyma, a fűszerek és a szezám is mehet a pestonkba. Összekeverheted egy fakanállal, vagy a turmixba is beteheted. Ahogy keverjük meglátjuk szükséges-e folyadékpótlás, mert a liszt eléggé megszívja magát.
-
Némi pihentetés után (kb. 20 perc), miután az ízek összeértek, fogyaszthatjuk!
Jó étvágyat hozzá!