A nagy választékban nehéz elveszni és sokszor nem is tudja az ember, hogy melyik az a zöldség vagy gyümölcs, ami szezonális.
Nagyon fontos, hogy azt együk, ami valóban ebben az időszakban terem. Azok a nem idény zöldségek és gyümölcsök, amik megtalálhatóak a polcokon vagy üvegházakból vagy nagyon távoli tájakról származnak. Utóbbi esetben a termések még félig éretlen formában kerülnek betakarításra és hosszú útjuk alatt vegyszereknek, lámpáknak köszönhetően lesznek „fogyaszthatóak.”
Ezeket könnyen el lehet kerülni, ha az ember piacokon vásárol vagy figyeli a boltokban a származási országot.
Mit együnk februárban:
alma | kelkáposzta | bab |
kínai kel | burgonya | körte |
cékla | madársaláta | dió |
mandula | fejes káposzta | póréhagyma |
sárgarépa | fodros kel | tök |
karalábé | hagyma | zeller |
Néhány recept a hozzávalókhoz:
https://piszkeshop.hu/receptek/pumpkin-spice-latte-348
https://piszkeshop.hu/receptek/glutenmentes-dios-zabos-keksz-109