Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mit együnk februárban?

Mit együnk februárban?
A felgyorsult életünkben megszoktuk, hogy szinte mindent megkapunk azonnal. Ha az ember kíván valamit, be is tudja szerezni. Ez nem azt jelenti, hogy ezeket az egzotikus termékeket meg is kell venni.

A nagy választékban nehéz elveszni és sokszor nem is tudja az ember, hogy melyik az a zöldség vagy gyümölcs, ami szezonális.

Nagyon fontos, hogy azt együk, ami valóban ebben az időszakban terem. Azok a nem idény zöldségek és gyümölcsök, amik megtalálhatóak a polcokon vagy üvegházakból vagy nagyon távoli tájakról származnak. Utóbbi esetben a termések még félig éretlen formában kerülnek betakarításra és hosszú útjuk alatt vegyszereknek, lámpáknak köszönhetően lesznek „fogyaszthatóak.”

Ezeket könnyen el lehet kerülni, ha az ember piacokon vásárol vagy figyeli a boltokban a származási országot.

 

Mit együnk februárban:

alma kelkáposzta bab
kínai kel burgonya körte
cékla madársaláta dió
mandula fejes káposzta póréhagyma
sárgarépa fodros kel tök
karalábé hagyma zeller

 

Néhány recept a hozzávalókhoz:

https://piszkeshop.hu/receptek/pumpkin-spice-latte-348

https://piszkeshop.hu/receptek/glutenmentes-dios-zabos-keksz-109

https://piszkeshop.hu/receptek/makos-lekvaros_almarozsa_340

Tartalomhoz tartozó címkék: háztartás