Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mákos-lekváros almarózsa

Mákos-lekváros almarózsa
Előkészítés: 40 percSütés: 20 perc Összesen: 60 perc
Hozzávalók:
Laktózmentes Gluténmentes Tojásmentes Cukormentes
  • 150 g Aby's általános Gluténmentes Lisztkeverék  Kosárba
  • 50 g Aby's Bio Mákliszt 
  • 125 g vaj
  • 2 evőkanál víz 
  • 1 teáskanál almaecet 
  • 1 csipet fahéj 
  • lekvár ízlés szerint

Elkészítés:

Az alapanyagokat összegyúrjuk, majd becsomagolva kb. 30 percet hűtőben pihentetjük. Amíg pihen a tészta, két nagy almát daraboljunk negyedekre. Magozzuk ki, majd szeleteljük fel vékonyan. Locsoljuk meg egy fél citrommal és tegyük a mikróba 3 percre. Ha letelt a fél óra, sütőpapíron jó vékonyra nyújtsuk ki a tésztát. Vékony csíkokra vágjuk, (kb. akkorára, mint az alma szeletek). A csíkokat kenjük meg lekvárral, tegyük rá sorban az almát majd tekerjük fel. A csíkok kb. 20 cm szélesek legyenek. átmérőjük 1,5-2 cm. Sütés 189 fokon 20 percig.

A szuper receptet köszönjük Tímea Konyhájának!
Kövesd oldalát te is szuper gluténmentes, vegán és mindenmentes receptekért, melyekhez az Aby's egészségtudatos termékeit is felhasználja!

Tartalomhoz tartozó címkék: édesség gluténmentes recept