Barion Pixel

Ez a weboldal sütiket használ a felhasználói élmény javítása érdekében. A weboldalunk használatával Ön hozzájárul az összes süti használatához, a Cookie szabályzatunknak megfelelően. 

A weboldalunkon használt sütik a működtetést biztosító sütik (elengedhetetlenek az oldal megfelelő működéséhez), mások a weboldal kényelmesebb használatának elősegítésére szolgálnak. Az elengedhetetlen sütik segítenek használhatóvá tenni a weboldalt azáltal, hogy engedélyeznek olyan alapvető funkciókat, mint az oldalon való navigáció és a weboldal biztonságos területeihez való hozzáférés. A weboldal ezen sütik nélkül nem tud megfelelően működni.

Az általunk alkalmazott sütik egy része csak átmeneti és eltűnik a böngésző bezárásával, míg léteznek oly kényelmi sütik, melyek 1 hónapig tárolódnak számítógépén, hogyha rendszeresen látogatja weboldalunkat, akkor a böngészője megjegyezze a korábban használt beállításait, így nem szükséges minden megtekintéskor újból elfogadnia süti tájékoztatónkat vagy rendszeresen beállítania az igényei szerinti szűrési feltételeket

Lilahagyma pástétom sós keksszel

Lilahagyma pástétom sós keksszel
Előkészítés: 30 percSütés: 20 perc Összesen: 50 perc

Hozzávalók a krémhez kb 4 főre:

  • 4-5 fej lilahagyma
  • 100 g aszalt szilva/ helyettesíthető ugyanennyi 100%-os, cukormentes szilvalekvárral
  • 2 evőkanál olívaolaj (sütéshez való)
  • 1/4 közepes sült vagy főtt cékla (elhagyható, de jót tesz a színének és az ízének is)
  • 2/3 teáskanál só
  • 1 csipet őrölt fehérbors
  • 2 evőkanál Aby's Bio Mák és lenmag olaj 

A hagymákat tisztítva és szeletelve egy serpenyőbe tettem és a 2 evőkanál olívaolajon üvegesre dinszteltem. Hozzáadtam a sót és egy kis őrölt fehérborsot és a darabolt, puha aszalt szilvát. Pár percig főztem, majd a sült cékla darabokat is beletettem. Így is főztem pár percig, aztán levettem a főzőlapról és hagytam langyosra hűlni. Amikor kihűlt, turmixba tettem és meglocsoltam az Aby's Bio Mák és lenmag olajjal, majd krémesre turmixoltam.

Hozzávalók 1 nagy tepsi sós kekszhez:

  • 1 púpozott bögre (bögre= 2,5 dl) Aby's Bio Csíráztatott Zabpehely 
  • 1/3 bögre Aby's Bio Mákliszt 
  • 1/2 bögre Aby's Bio Tökmagliszt 
  • 1 teáskanál só
  • 1 lapos teáskanál őrölt kömény
  • 4 evőkanál olívaolaj (sütéshez való)
  • Kb 1,5 dl víz

Először a zabpelyhet finomra őröltem az aprítóban, aztán hozzáadtam minden száraz hozzávalót. Mivel nekem elfér az aprítóban, ezért azzal kevertem el egyenletesen, sőt még az olajat is hozzáadtam, és miután teljesen egyenletesen elkeveredett minden, utána öntöttem át egy keverőtálba. A vizet kézzel gyúrtam hozzá folyamatosan adagolva, addig, amíg ugyan ragadós, de egészen formázható massza lett. Félretettem pihenni a tésztát 15-20 percre és közben a sütőt is előmelegítettem 160 fokra (légkeveréses). 

Pihentetés után a tészta már nem olyan ragadós, és két enyhén olajozott sütőpapír között egészen vékonyra sikerült kinyújtanom. A felső sütőpapírt levettem és formákat nyomtam a tésztába. Nem kell kivenni, csak sütés után szoktam kipattintani a kekszeket. A szélek pedig jók összetörve díszíteni, vagy krémlevesek tetejére. Az előmelegített sütőben kb 20 perc alatt ropogósra sütöttem. 15 perc után azért figyeljétek, nehogy megégjen.

A receptet köszönjük Zsókának! Kövesd oldalát te is egészséges, gluténmentes és növényi alapú receptekért, melyekben az Aby’s termékeit is felhasználja!