Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hatlapos

Hatlapos
Előkészítés: 40 percSütés: 20 perc Összesen: 60 perc
Hozzávalók:
Laktózmentes Gluténmentes Tojásmentes Cukormentes
  • 40 dkg Aby's általános Gluténmentes Lisztkeverék  Kosárba
  • 4 dkg édesítő (1:4)
  • 6 g sütőpor
  • 15 dkg margarin
  • 1 dl növényi tejszín
  • kb. 1,2 dl víz
  • Töltelék:
  • 1 l növényi ital
  • ízlés szerint édesítő
  • 4 cs vaníliás pudingpor
  • 1,5 dl növényi tejszín


Elkészítés:

  1. A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük. 
  2. Beledolgozzuk a margarint és a növényi tejszínt, majd hozzáadjuk a vizet és egyneművé gyúrjuk.
  3. Lisztes lapon átgyúrjuk, és hat egyenlő részre osztjuk. 
  4. Minden részt kinyújtunk kb. 18×18-as méretűre (amekkora tepsid van).
  5. 180 fokon kb. 8-12 perc alatt megsütjük. 
  6. A krém alapanyagait kikeverjük, majd sűrűre főzzük. 
  7. Ha kihűltek a lapok, rétegezzük őket a pudingos krémmel, majd egy éjjelt hagyjuk állni.

A szuper receptet köszönjük Mona Konyhájának!
Kövesd oldalát te is szuper gluténmentes, vegán és mindenmentes receptekért, melyekhez az Aby's egészségtudatos termékeit is felhasználja!

Tartalomhoz tartozó címkék: édesség gluténmentes lenmag recept