Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Gluténmentes fánk receptek

Gluténmentes fánk receptek

Itt a farsang, és jön a tavasz is, ilyenkor pedig előszeretettel fogyasztjuk egyik kedvenc finomságunkat, a fánkot. Most két klasszikus, a csöröge és a farsangi fánk receptjével készültünk nektek, amelyeket GLUTÉNMENTESEN készíthettek el, az Aby's Univerzális Gluténmentes Lisztkeverék segítségével!

Csöröge fánk

Hozzávalók:

  • 30 dkg Aby's általános Gluténmentes Lisztkeverék  Kosárba
  • 2 db tojás
  • 1 cs sütőpor
  • 2 ek édesítő (1:4)
  • 1 csipet só
  • kb. 1-1,5 dl rizstej
  • + liszt a nyújtáshoz
  • + olaj a sütéshez

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojást és a rizstejet, és jól eldolgozzuk. Lisztezett lapon kinyújtjuk, és téglalap alakokat vágunk belőle. A közepét bevágjuk, majd ezen az egyik oldalt átdugjuk. Az így kapott tésztákat forró olajban kisütjük.

 

Farsangi fánk

Hozzávalók:

  • 25 dkg Aby's általános Gluténmentes Lisztkeverék  Kosárba
  • 2 db tojássárgája
  • 8 dkg margarin (olvasztott)
  • 1,5 ek édesítő (1:4 arányú)
  • 4 g porélesztő
  • 1 dl rizstej
  • + sárgabarack lekvár
  • + olaj a sütéshez
  • + rizsliszt a nyújtáshoz

Egy tálba kimérjük a lisztet. Hozzáadjuk a tojássárgáját, margarint, édesítőt, és elkeverjük. Langyos rizstejben feloldjuk az élesztőt. majd hozzáadjuk a lisztes keverékhez és jó alaposan kidolgozzuk (lehet robotgép dagasztófejével is). Ezután letakarjuk és egy órán át meleg helyen kelesztjük. Rizslisztes lapon kinyújtjuk a megkelt tésztát ujjnyi vastagra, majd szaggatjuk. A kör alakokba ujjunk segítségével mélyedést nyomunk középre. Majd forró olajban kisütjük.

 

A szuper recepteket köszönjük Mona Konyhájának!
Kövesd oldalát te is szuper gluténmentes, vegán és mindenmentes receptekért, melyekhez az Aby's egészségtudatos termékeit is felhasználja!