Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Gluténmentes zöldségfasírt

Gluténmentes zöldségfasírt

Fasírt hús nélkül? Mutatjuk, hogy lehetséges! Cikkünkben egy egyszerűen elkészíthető gluténmentes és vegán zöldségfasírt receptet mutatunk, melyet akár olaj hozzáadása nélkül is könnyedén összedobhatsz, és bármilyen köret vagy főzelék tökéletesen illik mellé.

Előkészítés: 30 percSütés: 20 perc Összesen: 50 perc
Hozzávalók:
Laktózmentes Gluténmentes Tojásmentes
  • 2 csomag Aby's Gluten Free panírmorzsa  Kosárba
  • 2 ek Aby's Bio lenmagliszt  Kosárba
  • 1 zacskó mirelit leveszöldség
  • só, bors, fokhagyma, petrezselyem ízlés szerint
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

A gluténmentes fasírt elkészítéséhez első lépésként a fagyasztott zöldségkeveréket párold meg, majd enyhén pépesítsd. A péphez add hozzá a gluténmentes panírmorzsát, a lenmaglisztet és a fűszereket, alaposan keverd össze, ezután hagyd állni 10 percig. Vizes kézzel formázz a masszából fasírtokat, majd forró olajban süsd őket aranybarnára. Amennyiben zsiradék hozzáadása nélkül készítenéd el a zöldségfasírtokat, sütheted őket sütőben is 180 fokon 20 percig.

Az elkészült gluténmentes fasírtokat tálald melegen burgonyapüré, zöldségek, vagy egyéb köretek, főzelékek mellé.

Jó étvágyat hozzá! 

A szuper gluténmentes, vegán zöldségfasírt receptet köszönjük Vegán Jógi-nak!
Kövesd oldalát te is szuper gluténmentes, vegán és mindenmentes receptekért, melyekhez az Aby's egészségtudatos termékeit is felhasználja!