- 80 dkg Aby's gluténmentes általános lisztkeverék Kosárba
- 25 dkg margarin
- 2 db tojás (közepes, "M" méretű)
- 5 g sütőpor
- 5 csapott teáskanál só
- 20 dkg trappista sajt
- 4 dl tejföl (20%-os)
- 2 csapott evőkanál étolaj
Elkészítés:
A gluténmentes sajtos tallérunkhoz az összes hozzávalót egy tálba tesszük, és alaposan összegyúrjuk. A tésztából kisebb dió méretű golyókat formázunk. Az elektromos ostyasütőt kapcsoljuk be melegedni, és amikor felmelegedett, vajazzuk meg kicsit a felszínét. Tegyük bele a golyókat, és süssük őket aranybarnára. Óvatosan szedjük le az elkészült gluténmentes sajtos tallérokat az elektromos sütő lapjáról, és tegyük félre hűlni őket.
Ha tetszett a gluténmentes sajtos tallér receptje, de épp nincsen kedved vagy időd a konyhában tevékenykedni, lesd meg gluténmentes snack kínálatunkat is, és tárazz be a rohanósabb napokra!