Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Gluténmentes nokedli

Gluténmentes nokedli

A magyar konyha egyik alapvető étele, a nokedli eredeti formájában nem mondható túlságosan gluténszegény tésztafélének, ezért mutatunk Nektek egy könnyen elkészíthető és természetesen gluténmentes nokedli receptet, ami tökéletesen passzol húsok és pörköltek mellé, vagy akár levesekbe is.

Előkészítés: 10 percFőzés: 15 perc Összesen: 25 perc
Hozzávalók (1 nagy, vagy 2 kis adag):
Laktózmentes Gluténmentes
  • 12,5 dkg Aby's általános gluténmentes lisztkeverék  Kosárba
  • 1 db lenmagtojás / tojás
  • 1 tk só
  • 2 dl víz
  • + 2 csipet só és 1 ek olaj a kifőzésre szánt vízbe
  • + 1 ek olaj főzés után


Elkészítés:

A gluténmentes nokedli elkészítéséhez tedd az összes alapanyagot egy nagy tálba, és alaposan keverd el, hogy homogén masszát kapj. A nokedli főzéséhez forralj vizet, tegyél bele 2 csipet sót és 1 evőkanál olajat, majd nokedliszaggató segítségével szaggasd a lobogó vízbe a tésztát. Ha a galuskák feljöttek a víz tetejére, azt jelenti, hogy elkészültek és le lehet őket szűrni. Szűrés után most át őket hideg vízzel, és keverd össze 1 evőkanál olajjal, hogy ne ragadjanak össze. Tálald a nokedlit kedved szerint: köretként, pörkölthöz, vagy levessel.

El is készült a gluténmentes nokedli, jó étvágyat kívánunk!

Tartalomhoz tartozó címkék: ebéd gluténmentes recept