Barion Pixel

Ez a weboldal sütiket használ a felhasználói élmény javítása érdekében. A weboldalunk használatával Ön hozzájárul az összes süti használatához, a Cookie szabályzatunknak megfelelően. 

A weboldalunkon használt sütik a működtetést biztosító sütik (elengedhetetlenek az oldal megfelelő működéséhez), mások a weboldal kényelmesebb használatának elősegítésére szolgálnak. Az elengedhetetlen sütik segítenek használhatóvá tenni a weboldalt azáltal, hogy engedélyeznek olyan alapvető funkciókat, mint az oldalon való navigáció és a weboldal biztonságos területeihez való hozzáférés. A weboldal ezen sütik nélkül nem tud megfelelően működni.

Az általunk alkalmazott sütik egy része csak átmeneti és eltűnik a böngésző bezárásával, míg léteznek oly kényelmi sütik, melyek 1 hónapig tárolódnak számítógépén, hogyha rendszeresen látogatja weboldalunkat, akkor a böngészője megjegyezze a korábban használt beállításait, így nem szükséges minden megtekintéskor újból elfogadnia süti tájékoztatónkat vagy rendszeresen beállítania az igényei szerinti szűrési feltételeket

Gluténmentes meggyes-gesztenyés bejgli

Gluténmentes meggyes-gesztenyés bejgli

A bejgli egy olyan étel, ami egyik karácsonyi asztalról sem hiányozhat az ünnepi időszakban! Számos változatban, ízesítésben találkozhattunk már vele, legutóbb egy klasszikus, gluténmentes mákos bejgli receptet hoztunk Nektek. Most pedig mutatunk egy ínycsiklandó, házilag elkészíthető meggyes-gesztenyés verziót, amely ráadásul gluténmentes is. Ezzel a gluténmentes bejgli recepttel bizony senki nem marad ki a finomságok élvezetéből.

Előkészítés: 90 percSütés: 45 perc Összesen: 135 perc
Hozzávalók:
Laktózmentes Gluténmentes Tojásmentes Cukormentes

A gluténmentes bejgli tésztához:

  • 30 dkg Aby's általános gluténmentes lisztkeverék  Kosárba
  • 6 g porélesztő
  • 5 dkg édesítő (1:4 édesítő erejű)
  • 5 dkg margarin
  • 1 dl rizstejszín
  • 1 dl rizstej

A töltelékhez:

  • 35 dkg natúr gluténmentes 100%-os gesztenyemassza
  • 2 ek rumaroma
  • ízlés szerint édesítő
  • kb 5-6 ek növényi tejszín
  • 20 dkg meggy
  • + olaj a kenéshez

Elkészítés:

A gluténmentes meggyes-gesztenyés bejgli elkészítésének első lépéseként a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a margarint és a rizstejszínt, és eldolgozzuk benne. Hozzáadjuk a rizstejet, alaposan összedolgozzuk, majd 1 órát pihentetjük. A töltelékhez a hozzávalókat a meggy kivételével kikeverjük. Pihentetés után lisztes lapon átgyúrjuk a gluténmentes tésztát, majd kinyújtjuk. Eloszlatjuk a gesztenyés krémet a gluténmentes bejgli tésztáján, majd megszórjuk a meggyel. Két oldalát behatjuk, majd a másik oldalától feltekerjük. Sütőpapíros tepsire tesszük, megkenjük vékonyan olajjal, megszurkáljuk a tetejét és 180 fokon kb. 45-50 perc alatt megsütjük.

A szuper meggyes-gesztenyés bejgli receptet köszönjük Mona Konyhájának!

Kövesd oldalát te is szuper gluténmentes, vegán és mindenmentes receptekért, melyekhez az Aby's egészségtudatos termékeit is felhasználja!

Ha a kicsit klasszikusabb irányvonalat képviseled az ízek terén, próbáld ki gluténmentes mákos bejgli receptünket is!

Tartalomhoz tartozó címkék: édesség gluténmentes recept