Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Gluténmentes krokett

Gluténmentes krokett

Egyszerűen elkészíthető, gluténmentes köretet keresel? Tégy egy próbát gluténmentes krokett receptünkkel, ami szuper kiegészítője lehet számos főételnek, ráadásul a gyerkőcök is odavannak érte! Ez a recept nem tartalmaz glutént, így jó alternatívát kínál mindenki számára, nem csak a speciális étrendet követőknek.

Előkészítés: 40 percSütés: 20 perc Összesen: 60 perc
Hozzávalók:
Laktózmentes Gluténmentes
  • 1 kg burgonya
  • 1-2 kiskanál só
  • petrezselyem
  • szárított metélőhagyma
  • 10 g útifű maghéj
  • 1 db tojás
  • 2 dkg margarin
  • 5 dkg Aby’s általános gluténmentes lisztkeverék  Kosárba
  • Aby's Gluten Free panírmorzsa a bundázáshoz  Kosárba
  • rizsliszt a formázáshoz
  • olaj a sütéshez


Elkészítés:

A gluténmentes krokett elkészítéséhez első lépésként a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben megfőzzük. Ezután leszűrjük és krumplinyomóval összetörjük, hozzákeverjük a többi alapanyagot, és hagyjuk kihűlni. Belisztezett deszkán krokett alakokat formázunk (ha lágynak találjuk a masszát, egy kevés gluténmentes liszt még hozzáadható), majd Aby’s Gluten Free gluténmentes zsemlemorzsában megforgatjuk, és forró olajban kisütjük. Az elkészült gluténmentes kroketteket melegen tálaljuk, fogyaszthatjuk különféle mártogatósokkal vagy húsok mellé köretként.

A gluténmentes krokett összetevői

Forrás: Légrádi Ildikó- Kiss Mona: Szeretetkonyha, család, gyermekek- egymásra figyelés - 60 mentes recepttel