Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Gluténmentes csokis brownie

Gluténmentes csokis brownie
Előkészítés: 20 percSütés: 30 perc Összesen: 50 perc
Hozzávalók 6 adaghoz:
Gluténmentes 
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg tejcsokoládé
  • 6,5 dkg Aby's gluténmentes általános lisztkeverék  Kosárba
  • 36 dkg kristálycukor
  • 1 tk sütőpor
  • 8 dkg kakaópor
  • 4 db tojás

Elkészítés:

  1. Fémtálban, gőzfürdő fölött, folyamatosan kevergetve megolvasztjuk a vajat és a csokit, amíg szép fényes krémet kapunk.
  2. A tálat levesszük a gőzről, majd egymás után hozzákeverjük a száraz anyagokat: a lisztet, a cukrot, a sütőport és a kakaót. Egyenként hozzáadjuk tojásokat, és elkeverjük a csokis masszában.
  3. A kész tésztát 5 cm magas, kb. 25x25 cm-es vagy 18x30 cm-es tűzálló edénybe öntjük.
  4. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és alsó-felső sütésen, kb. 33-35 perc alatt megsütjük a süteményt. A tűpróbánál a beleszúrt hegyes eszközre még kissé rátapad a csokis massza, de ne süssük tovább.
  5. Kivesszük a sütőből, és hagyjuk a tespiben kihűlni, majd egy süteményestálra vagy vágódeszkára helyezve egyforma kockákra vágjuk.