Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Gluténmentes csokis brownie

Gluténmentes csokis brownie

Az örök klasszikus csokoládés brownie-nak senki nem tud ellenállni, és receptünknek köszönhetően mostantól a speciális étrendet követőknek sem kell! Mutatunk egy egyszerű, de nagyszerű gluténmentes brownie receptet, amivel mindenkit levehetsz a lábáról.

Előkészítés: 20 percSütés: 30 perc Összesen: 50 perc
Hozzávalók 6 adaghoz:
Gluténmentes 
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg tejcsokoládé
  • 6,5 dkg Aby's gluténmentes általános lisztkeverék  Kosárba
  • 36 dkg kristálycukor
  • 1 tk sütőpor
  • 8 dkg kakaópor
  • 4 db tojás

Elkészítés:

A gluténmentes brownie elkészítéséhez első lépésként a vajat és a csokoládét gőzfürdő felett, folyamatosan kevergetve megolvasztjuk és összedolgozzuk. Amikor szép, fényes krémet kaptunk, levesszük a tálat a gőzről, és egymás után hozzákeverjük a száraz alapanyagokat: először a lisztet, majd a cukrot, sütőport és kakaóport. Ezután egyenként adjuk hozzá a masszához a tojásokat, és jól keverjük el, hogy homogén tésztát kapjunk. A kész mentes brownie tésztát egy 5 cm magas, kb. 25x25 cm-es vagy 18x30 cm-es tűzálló edénybe öntjük. A gluténmentes tésztát 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és alsó-felső sütésen kb. 33-35 perc alatt készre sütjük a brownie-t. Akkor jó a sütemény, ha a tűpróbánál a beleszúrt hegyes eszközre még kissé rátapad a csokis massza, ekkor már ne süssük tovább. Az elkészült gluténmentes brownie-t a sütőből kiszedve hagyjuk a tepsiben kihűlni, majd egy süteményestálra vagy vágódeszkára helyezve vágjuk egyforma kockákra.