Barion Pixel

Ez a weboldal sütiket használ a felhasználói élmény javítása érdekében. A weboldalunk használatával Ön hozzájárul az összes süti használatához, a Cookie szabályzatunknak megfelelően. 

A weboldalunkon használt sütik a működtetést biztosító sütik (elengedhetetlenek az oldal megfelelő működéséhez), mások a weboldal kényelmesebb használatának elősegítésére szolgálnak. Az elengedhetetlen sütik segítenek használhatóvá tenni a weboldalt azáltal, hogy engedélyeznek olyan alapvető funkciókat, mint az oldalon való navigáció és a weboldal biztonságos területeihez való hozzáférés. A weboldal ezen sütik nélkül nem tud megfelelően működni.

Az általunk alkalmazott sütik egy része csak átmeneti és eltűnik a böngésző bezárásával, míg léteznek oly kényelmi sütik, melyek 1 hónapig tárolódnak számítógépén, hogyha rendszeresen látogatja weboldalunkat, akkor a böngészője megjegyezze a korábban használt beállításait, így nem szükséges minden megtekintéskor újból elfogadnia süti tájékoztatónkat vagy rendszeresen beállítania az igényei szerinti szűrési feltételeket

Gluténmentes csokis brownie

Gluténmentes csokis brownie

Az örök klasszikus csokoládés brownie-nak senki nem tud ellenállni, és receptünknek köszönhetően mostantól a speciális étrendet követőknek sem kell! Mutatunk egy egyszerű, de nagyszerű gluténmentes brownie receptet, amivel mindenkit levehetsz a lábáról.

Előkészítés: 20 percSütés: 30 perc Összesen: 50 perc
Hozzávalók 6 adaghoz:
Gluténmentes 
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg tejcsokoládé
  • 6,5 dkg Aby's gluténmentes általános lisztkeverék  Kosárba
  • 36 dkg kristálycukor
  • 1 tk sütőpor
  • 8 dkg kakaópor
  • 4 db tojás

Elkészítés:

A gluténmentes brownie elkészítéséhez első lépésként a vajat és a csokoládét gőzfürdő felett, folyamatosan kevergetve megolvasztjuk és összedolgozzuk. Amikor szép, fényes krémet kaptunk, levesszük a tálat a gőzről, és egymás után hozzákeverjük a száraz alapanyagokat: először a lisztet, majd a cukrot, sütőport és kakaóport. Ezután egyenként adjuk hozzá a masszához a tojásokat, és jól keverjük el, hogy homogén tésztát kapjunk. A kész mentes brownie tésztát egy 5 cm magas, kb. 25x25 cm-es vagy 18x30 cm-es tűzálló edénybe öntjük. A gluténmentes tésztát 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és alsó-felső sütésen kb. 33-35 perc alatt készre sütjük a brownie-t. Akkor jó a sütemény, ha a tűpróbánál a beleszúrt hegyes eszközre még kissé rátapad a csokis massza, ekkor már ne süssük tovább. Az elkészült gluténmentes brownie-t a sütőből kiszedve hagyjuk a tepsiben kihűlni, majd egy süteményestálra vagy vágódeszkára helyezve vágjuk egyforma kockákra.