Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Gluténmentes burgonyás lángos

Gluténmentes burgonyás lángos

A nyár elengedhetetlen étele, kicsit másképp! Ha a legjobb gluténmentes nyári recepteket keresed, ez a laktózmentes és gluténmentes lángos szerintünk biztosan benne van a top 10-ben. Nem kell lemondanod a meleg hónapok ikonikus ízéről, hiszen gluténmentes liszt felhasználásával is ugyanolyan finom, mint hagyományos társai.

Előkészítés: 75 percSütés: 15 perc Összesen: 90 perc
Hozzávalók 2 személyre:
Laktózmentes Gluténmentes Cukormentes Tojásmentes
  • 25 dkg Aby's általános gluténmentes lisztkeverék  Kosárba
  • 25 dkg főtt, áttört burgonya
  • 1 kk só
  • 4 g porélesztő
  • 3 ek olaj
  • kb 1,5-2 dl víz (szükség szerint adhatunk még hozzá)
  • + olaj a sütéshez

Elkészítés:

A gluténmentes burgonyás lángos elkészítéséhez tegyük a gluténmentes lisztet egy tálba, adjuk hozzá a sót, majd keverjük el. Adjuk hozzá a porélesztőt és a főtt, tört burgonyát, és keverjük össze. Ezt követően fokozatosan adjuk hozzá a vizet és az olajat, majd dolgozzuk össze a tésztát. Meleg helyen, letakarva hagyjuk kelni a tésztát egy óráig. Miután megkelt, osszuk 4 felé a tésztát, formázzunk belőle gombócokat, majd olajos sütőpapíron lapítsuk ki a kezünkkel.

Megfelelő méretű edényben forrósítsuk fel az olajat, és süssük ki a gluténmentes lángosokat. Sütés után érdemes szalvétára vagy papírtörlőre helyezni a lángosokat, hogy az olajat kissé leitassuk róluk. A kész gluténmentes lángost kenjük meg vegán tejföllel és szórjunk rá vegán reszelt sajtot, így garantált a hamisíthatatlan ízélmény!

Tartalomhoz tartozó címkék: ebéd gluténmentes recept vegán