Barion Pixel

Ez a weboldal sütiket használ a felhasználói élmény javítása érdekében. A weboldalunk használatával Ön hozzájárul az összes süti használatához, a Cookie szabályzatunknak megfelelően. 

A weboldalunkon használt sütik a működtetést biztosító sütik (elengedhetetlenek az oldal megfelelő működéséhez), mások a weboldal kényelmesebb használatának elősegítésére szolgálnak. Az elengedhetetlen sütik segítenek használhatóvá tenni a weboldalt azáltal, hogy engedélyeznek olyan alapvető funkciókat, mint az oldalon való navigáció és a weboldal biztonságos területeihez való hozzáférés. A weboldal ezen sütik nélkül nem tud megfelelően működni.

Az általunk alkalmazott sütik egy része csak átmeneti és eltűnik a böngésző bezárásával, míg léteznek oly kényelmi sütik, melyek 1 hónapig tárolódnak számítógépén, hogyha rendszeresen látogatja weboldalunkat, akkor a böngészője megjegyezze a korábban használt beállításait, így nem szükséges minden megtekintéskor újból elfogadnia süti tájékoztatónkat vagy rendszeresen beállítania az igényei szerinti szűrési feltételeket

Gluténmentes burgonyás lángos

Gluténmentes burgonyás lángos

A nyár elengedhetetlen étele, kicsit másképp! Ha a legjobb gluténmentes nyári recepteket keresed, ez a laktózmentes és gluténmentes lángos szerintünk biztosan benne van a top 10-ben. Nem kell lemondanod a meleg hónapok ikonikus ízéről, hiszen gluténmentes liszt felhasználásával is ugyanolyan finom, mint hagyományos társai.

Előkészítés: 75 percSütés: 15 perc Összesen: 90 perc
Hozzávalók 2 személyre:
Laktózmentes Gluténmentes Cukormentes Tojásmentes
  • 25 dkg Aby's általános gluténmentes lisztkeverék  Kosárba
  • 25 dkg főtt, áttört burgonya
  • 1 kk só
  • 4 g porélesztő
  • 3 ek olaj
  • kb 1,5-2 dl víz (szükség szerint adhatunk még hozzá)
  • + olaj a sütéshez

Elkészítés:

A gluténmentes burgonyás lángos elkészítéséhez tegyük a gluténmentes lisztet egy tálba, adjuk hozzá a sót, majd keverjük el. Adjuk hozzá a porélesztőt és a főtt, tört burgonyát, és keverjük össze. Ezt követően fokozatosan adjuk hozzá a vizet és az olajat, majd dolgozzuk össze a tésztát. Meleg helyen, letakarva hagyjuk kelni a tésztát egy óráig. Miután megkelt, osszuk 4 felé a tésztát, formázzunk belőle gombócokat, majd olajos sütőpapíron lapítsuk ki a kezünkkel.

Megfelelő méretű edényben forrósítsuk fel az olajat, és süssük ki a gluténmentes lángosokat. Sütés után érdemes szalvétára vagy papírtörlőre helyezni a lángosokat, hogy az olajat kissé leitassuk róluk. A kész gluténmentes lángost kenjük meg vegán tejföllel és szórjunk rá vegán reszelt sajtot, így garantált a hamisíthatatlan ízélmény!

Tartalomhoz tartozó címkék: ebéd gluténmentes recept vegán