Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Bögrés mákos muffin

Bögrés mákos muffin
Előkészítés: 20 percSütés: 20 perc Összesen: 40 perc
Hozzávalók 10 muffinhoz:
Laktózmentes Gluténmentes Tojásmentes
  • 1 bögre* Aby's Bio Csíráztatott Zabpehely  Kosárba
  • 1/3 bögre* Aby’s Bio Mákliszt  Kosárba
  • 2/3 bögre* zöldbanán liszt
  • 1 nagy evőkanál útifűmaghéj
  • 5 evőkanál olaj 
  • 1 lapos teáskanál szódabikarbóna
  • 5-6 evőkanál kókuszvirág/barna nádcukor vagy ennek megfelelő édesítőszer
  • 1/2 -1 bögre* víz
  • 3 evőkanál citromlé

*1 bögre = 2,5 dl


Elkészítés:

A csíráztatott zabpelyhet amennyire tudtam, finomra őröltem egy aprítóban. Hozzáadtam a többi száraz összetevőt és alaposan elkevertem. Az olajat is egyenletesen elkevertem a száraz hozzávalókkal. 1/2 bögre vizet elkevertem a citromlével és még 1/2 bögrével oda készítettem, ha még szükség lenne rá, de ehhez nem adtam citromlevet. A citromos vizet hozzáöntöttem a többi alapanyaghoz és jól elkevertem. Hagytam állni 3-4 percet és megint elkevertem. Ha nagyon sűrűnek találom, akkor szoktam még egy kis vizet adni hozzá. A muffin tészta folyékony, de sűrűbb mint a palacsintatészta. 

Szilikon muffin formákba kanalaztam és 160 fokos előmelegített (légkeveréses) sütőbe tettem kb 20 percre. Látjátok és az illatán is biztosan érzitek, ha készen van!


A receptet köszönjük Zsókának! Kövesd oldalát te is egészséges, gluténmentes és növényi alapú receptekért, melyekben az Aby’s termékeit is felhasználja!