Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

bio

2022. 03. 01. 09:41:01

A lenmag, a köles és a kendermag jótékony hatásai

Köztudott, hogy az olajos magok egészséges ételnek számítanak, és a rendszeres és változatos étkezés részét képzik. Azt viszont kevesen tudják, hogy az egyes magoknak milyen pozitív élettani hatásai lehetnek az emberi szervezetre.

2021. 09. 08. 11:57:25

A bio élelmiszer egészségesebb?

Az angol Newcastle Egyetem Mezőgazdaságfejlesztési Intézetének és a Dán Mezőgazdasági Tudományok Intézetének közös kutatása igazolja, hogy az organikus táplálék egészségesebbé teszi fogyasztóját.
2021. 08. 26. 11:43:00

5 érv a tönkölytészta mellett

A szomorkás időben lelkünknek is jót tesz, ha a tányéron lévő ételek színesek, ínycsiklandozók. Erre jó megoldás egy-egy gyorsan elkészíthető, tészta alapú hidegen vagy melegen is tálalható tésztaétel, lehet az köret, egytálétel vagy saláta.
2021. 08. 18. 12:12:48

Vegán fehérje szuper trió: kender, borsó és rizs

Az utóbbi években különösen népszerűvé vált a növényi alapú, más néven vegán étrend, mind etikai, környezetvédelmi, mind egészségtudatos okokból. A közhiedelem szerint kizárólag növényi élelmiszerekből kifejezetten nehéz fedezni a szükséges fehérjebevitelt, ez azonban egy tévhit. Rengeteg fehérjében gazdag növény áll rendelkezésünkre, így állati eredetű összetevők nélkül is lehetséges elegendő proteinhez juttatni szervezetünket. Az emberek egyre inkább keresik a kiváló minőségű, növényi eredetű, magas fehérjetartalmú ételeket, ebben a cikkben be is mutatunk néhányat.

2021. 04. 09. 14:10:49

A máriatövis 7 top hatása

A máriatövis természetes gyógynövény tele antioxidánsokkal, gyulladáscsökkentő hatással, melyet gyakran használnak a szervezet méregtelenítésére, különösen a máj megtisztítására. Nézzük részletesebben, hogyan segítheti az egészséges életmódot.
2021. 01. 31. 12:34:26

Csíra, egy új élet kezdete

A népgyógyászat számos kedvező hatást tulajdonít a csíráknak. A csíráztatott magok fajtájától függően némelyek az emésztést, illetve a szervezet „salaktalanító” folyamatait, mások az immunrendszer működését támogatják, léteznek gyulladáscsökkentő hatással bíró csírák, sőt olyanok is, amelyek az idegrendszerre vannak jótékony hatással.