bio
Tépett lenmaghúsos lencsesaláta préselt sült burgonyával, paradicsomos babszósszal
A lenmag, a köles és a kendermag jótékony hatásai
Köztudott, hogy az olajos magok egészséges ételnek számítanak, és a rendszeres és változatos étkezés részét képzik. Azt viszont kevesen tudják, hogy az egyes magoknak milyen pozitív élettani hatásai lehetnek az emberi szervezetre.
A bio élelmiszer egészségesebb?
5 érv a tönkölytészta mellett
Vegán fehérje szuper trió: kender, borsó és rizs
Az utóbbi években különösen népszerűvé vált a növényi alapú, más néven vegán étrend, mind etikai, környezetvédelmi, mind egészségtudatos okokból. A közhiedelem szerint kizárólag növényi élelmiszerekből kifejezetten nehéz fedezni a szükséges fehérjebevitelt, ez azonban egy tévhit. Rengeteg fehérjében gazdag növény áll rendelkezésünkre, így állati eredetű összetevők nélkül is lehetséges elegendő proteinhez juttatni szervezetünket. Az emberek egyre inkább keresik a kiváló minőségű, növényi eredetű, magas fehérjetartalmú ételeket, ebben a cikkben be is mutatunk néhányat.
A máriatövis 7 top hatása
Csíra, egy új élet kezdete
A népgyógyászat számos kedvező hatást tulajdonít a csíráknak. A csíráztatott magok fajtájától függően némelyek az emésztést, illetve a szervezet „salaktalanító” folyamatait, mások az immunrendszer működését támogatják, léteznek gyulladáscsökkentő hatással bíró csírák, sőt olyanok is, amelyek az idegrendszerre vannak jótékony hatással.