Így használd a pizza lisztkeveréket
Felhasználási javaslat: (1 db, 32 cm-es pizza készítéséhez)
- 250 g lisztkeverék
- 20 g étolaj
- 10 g friss élesztő
- 180 g ivóvíz
Elkészítés: 100 g langyos vízben oldjuk fel az élesztőt, majd öntsük rá a keverőtálba helyezett lisztkeverékre és adjuk hozzá a víz maradék részét (80 g) és az étolajat. Keverjük majd gyúrjuk össze az összetevőket homogén tésztává. Osszuk ketté, gömbölyítsük, pihentessük 10 percig. Rizsliszttel szórt gyúródeszkán nyújtsuk kerek pizza alakúra és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, majd villával szurkáljuk meg a felületét. Kelesszük 45-60 percig, meleg helyen. Miután megkelt, helyezzük a kívánt feltéteket a gluténmentes pizzatésztára, majd süssük előmelegített sütőben 230 0C-on 7-12 percig.
Leírás és Paraméterek
Aby’s gluténmentes pizza lisztkeverék
Az Aby’s gluténmentes pizza lisztkeveréke megújult összetétellel kiválóan alkalmas gluténmentes pizzák sütéséhez, akár otthon is!
- Laktózmentes
- Tojásmentes
- Élesztőmentes
- Vegán
Összetevők: kukorica keményítő, burgonya keményítő, rizsliszt, lisztkeverék (borsóliszt, növényi rost/ burgonya, borsó, rizs, lenmag/, kölesliszt, egész lenmag liszt, sűrítőanyag: hidroxipropil- metil-cellulóz, természetes aroma), tápióka keményítő, növényi rostok (burgonya, útifű maghéj, borsó, bambusz, lenmag), étkezési só, cukor, sűrítőanyag: xantangumi, fermentált kukoricaliszt.
A termék szezámmagot felhasználó üzemben készült.
A lisztkeverék kizárólag gluténmentes alapanyagokat feldolgozó üzemben készült.
A lisztet aromazáró tasakba csomagoltuk, ezért felbontás után jól visszazárt csomagban a szavatossági időn belül fogyasztható. Száraz, hűvös helyen tartandó.
Nettó súly: 750 g
Tápérték információk:
Energiatartalom | 320 kcal / 1347 kJ |
Zsír | 0,4 g |
- amelyből telített zsírsavak | 0,1 g |
Szénhidrát | 71,2 g |
- amelyből cukrok | 2,7 g |
Rost | 11 g |
Fehérje | 2,6 g |
Só | 2,9 g |
A gluténérzékenységgel kapcsolatos további cikkeink:
Barna rizst tartalmaz | igen |